Budget: gekarameliseerde uientaart

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik vind het heerlijk om af en toe op zoek te gaan naar (food)blogs die ik nog niet ken. Zo stuitte ik laatst op de prachtige Forest Feast van de New Yorkse Erin. Wat een waanzinnig mooie blog heeft Erin! De kers op de taart zijn toch wel de vrolijke en stylish illustraties. Ik kan er in ieder geval uren naar kijken ;-). Een van de recepten die me meteen opviel was de gekarameliseerde uientaart. Ik maakte de uientaart, maar gaf er natuurlijk wel mijn eigen draai aan. Zo is mijn ook taart iets gezonder door het gebruik van Huttekäse in plaats van geitenkaas en melk in plaats van room. Mooi meengenomen toch?

Budget: gekarameliseerde uientaart

Budget: gekarameliseerde uientaart

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 4 uien (medium)
  • scheutje olijfolie
  • roomboter ter grootte van een dobbelsteen
  • 4 - 6 vellen bladerdeeg
  • 75 ml halfvolle melk
  • 5 eieren (medium)
  • 250 gram Hüttenkäse
  • 6 takjes rozemarijn
  • 1/4 tl grofgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Benodigdheden

  1. Ingevette ovenschaal (+/- 26 cm)

Instructies

  1. Snijd de uien in dunne ringen.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pan, voeg de uien toe. Draai het vuur laag en voeg nu ook de boter toe.
  3. Laat de bladerdeegvellen eventueel ontdooien en bedek de ovenschaal ermee.
  4. Roer de uien af en toe door en laat ze verder karameliseren. Dit duurt een minuut of 20. Je kunt dit ook ruiken, de uien ruiken dan wat zoeter.
  5. Ondertussen klop je de eieren los en meng je de melk, peper en zout er doorheen.
  6. Verwarm de oven voor op 180 C.
  7. Bedek de bladerdeegvellen met een laagje Hüttenkäse. Leg hier de gekarameliseerde uien op en giet het eiermengsel eroverheen. Garneer  tot slot de hartige taart met de takjes rozemarijn.
  8. Bak de uientaart 30 minuten op 180 C.
Lekker met een salade of soepje!

2 reacties op “Budget: gekarameliseerde uientaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *