Vegetarische gnocchi met 2 soorten paddenstoelen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gnocchi (spreek uit als 'njokkie'en dus niet 'gnotsjie' zoals ik vaak hoor). Gnocchi is een soort pasta gemaakt van aardappel. In het Italiaans heet het voluit 'gnocchi di patate'. Lekkere zachtje kussentjes van aardappel en bloem die je maar heel kort hoeft te koken. Ze lenen zich dan ook perfect voor een snel diner.

Makkelijk en snel

Ik kocht de gnocchi kant-en-klaar in de supermarkt en voegde slechts een paar ingrediënten toe. Dit recept met gnocchi is dus supermakkelijk en snel. Bovendien is het hartstikke lekker! 2 soorten paddenstoelen, een beetje tijm en balsamicoazijn zijn samen echte smaakmakers. Bak ze een paar minuten en roer ze door de aardappelkussentjes heen en je hebt een razendsnelle maaltijd. Vegetarisch en bomvol smaak!

Perfectioneren

Zelf gnocchi maken kan natuurlijk ook, maar dat kost natuurlijk iets meer tijd. Ik maakte ze zelf een hele tijd terug, maar wil mijn recept hiervoor graag verder perfectioneren. Daar ga ik dan binnenkort mee aan de slag! Wellicht ook met leuke varianten als zoete aardappel gnocchi of bieten gnocchi. Wat denk jij? Lijkt jou dat lekker? En zou je een stap-voor-stap tutorial willen zien?

Zelf vegetarische gnocchi met paddenstoelen maken

Allereerst in ieder geval mijn vegetarische gnocchi met kastanjechampignons en shiitake paddenstoelen. Super leuk als ij dit recept ook gaat maken! Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Vegetarische gnocchi met 2 soorten paddenstoelen

Vegetarische gnocchi met 2 soorten paddenstoelen

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram gnocchi
  • 100 gram shiitake paddenstoelen
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 takje salie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el balsamicoazijn
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan

Instructies

  1. Veeg de paddenstoelen met een borsteltje schoon. Gebruik geen water, dat komt de smaak niet ten goede. Ik gebruik zelf altijd biologische paddenstoelen aangezien ik ze dus niet was.
  2. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes.
  3. Giet olie in de koekenpan en bak de paddenstoelen een paar minuten, totdat het vocht uit de paddenstoelen grotendeels is verdwenen. Voeg de salie en de tijm toe en bak nog enkele minuten.
  4. Giet nu de balsamicoazijn erbij. Draai het vuur laag en laat het geheel op laag vuur doorverwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook intussen in een kookpan de gnocchi gaar. Giet de gnocchi af en bewaar circa 2 el van het kookvocht. Voeg de gnocchi toe aan de paddenstoelen saus, samen met het achtergehouden kookvocht. Serveer meteen en maak eventueel af met Parmezaanse kaas als je dat lekker vindt. (Dan is het gerecht echter niet meer veganistisch).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *