Vegetarische snert met toppings
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd2 uur
- Totale benodigde tijd10 uur
Snert, erwtensoep is een klassieke Nederlandse soep gemaakt van groene spliterwten. Wat kun je nou beter eten als ‘t snertweer is? Niet veel!
Klassiek eet je snert met allerlei soorten vlees (karbonade in de soep en als topping vaak rookworst i.c.m. spekjes). Ik heb goede nieuws voor je als je op zoek bent naar een vegetarische snert! Ik heb namelijk dé ultieme snert zonder vlees, maar met heel veel smaak en superlekkere toppings voor je! Vegetarische rookworsten zijn er meer dan genoeg tegenwoordig, dus test zelf wat je lekker vind. Ik vind de Valess lekker, maar die is wel op basis van zuivel. Als je een vegan variant zoekt kun je dan beter kiezen voor AH huismerk bijvoorbeeld. En over smaak valt niet te twisten, dus wat de een lekker vind, vind de ander misschien wat minder.
Roggebrood
Normaal eet je erwtensoep met roggebrood, mosterd, katenspek en eventueel augurken. De spek lieten we uiteraard achterwege, maar met het roggebrood de grove mosterd en de frisse augurken heb je alsnog hartstikke lekkere 'fixings' bij je eten.
Vegetarische snert met toppings
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd2 uur
- Totale benodigde tijd10 uur
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram groene spliterwten
- 1 kleine knolselderij
- 2 winterpenen
- 2 teentjes knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- flinke snuf peper
- 1.25 liter water
- voor erbij:
- vegetarische rookworst
- grove mosterd
- roggebrood
- plakjes augurk
Benodigdheden
- grote soeppan
- pureestamper
Instructies
- Spoel de erwten af onder koud water en week ze 8 uur in koud water. Giet daarna af en spoel om met koud water.⠀
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.⠀
- Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes, net als de wortel.⠀
- Doe in een grote pan de erwten, wortel, ui, laurier, bouillonblokjes, knolselderij en water en breng aan de kook.⠀
- Laat 2 uur op laag vuur sudderen.
- Breng op smaak met peper en stamp de soep met een pureestamper (beter dan met een staafmixer, want dan wordt ‘ie té glad).⠀
- Gaar de rookworst, snijd de augurk in plakjes en serveer de snert met rookworst, augurk, roggebrood en mosterd.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 385 | Calorieën uit vetten 12 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 2% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 1% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen