Vegetarische tacos met vegetarische kip en feta

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Softshell tacos vind ik altijd zo lekker om te eten. Waar je uit de Tex-Mex keuken misschien de harde tacoschelpen kent, kent de Mexicaanse keuken deze zachte taco's. Ze kunnen gemaakt zijn van tarwebloem om maismeel en kun je hier kopen als tortilla wraps.

Tacos

Op Netflix is een leuke serie te zien waarbij allerlei regio's in Mexico worden bezocht voor typische taco's. Allemaal dus met een eigen vulling en stijl. Ik ging dit keer voor vegetarische kip. Dat smaakt en ziet eruit als kip, maar als je geen of minder vlees eet is het een leuk vleesvrij alternatief. Van verschillende merken kun je deze vleesvervangers kopen.

Picadillo

Ik heb ze kort gebakken in picadillo kruiden, met wat tomaat voor extra veel smaak. Picadillo is een Mexicaanse kruidenmix die je in de grotere supermarkten kunt kopen. Geen zin om dit te kopen? Met enkel gerookt paprikapoeder breng je het ook lekker op smaak. Ik voeg zelf een extra zout toe, omdat de vleesvervangers van zichzelf altijd al vrij hartig zijn.

Vegetarische taco's met toppings

Samen met de toppings zoals de ingelegde radijsjes, zure room en feta kaas wordt het heerlijk fris en licht. Een verrassende touch met een fusion achtergond vond ik zelf de geroosterde kikkererwten. De kikkererwten zorgen voor wat extra crunch! En extra eiwitten :-).

Vegetarische tacos met vegetarische kip en feta

Vegetarische tacos met vegetarische kip en feta

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps (indien glutenvrij mais tortilla's of glutenvrije bloemtortilla's)
  • 250 gram vegetarische kipstukjes
  • 2 maiskolven
  • 100 gram rucola
  • 100 gram radijsjes
  • 3 el appelazijn
  • 5 el feta kaas
  • 100 gram zure room
  • 150 gram kikkererwten
  • 2 el olie
  • 2 el picadillo kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • koriander en jalapeno peper optioneel als garnering

Benodigdheden

  • koekenpan
  • grillpan (optioneel)
  • bakblik bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 210 C (heteluchtoven).
  2. Spoel de kikkererwten goed af en dep ze droog met keukenrol.
  3. Strooi 1 el picadillo kruiden + 1 el olie over de kikkererwten. Breng eventueel extra op smaak met zout. Roer goed door zodat alles goed verdeeld is en leg op het bakblik. Bak gedurende circa 30 minuten. Ga intussen verder met de rest.
  4. Snijd de radijsjes in kwarten en leg ze in een kommetje met de azijn.
  5. Zet de grillpan op hoog vuur. Heb je deze niet? Gebruik dan een koekenpan met een beetje olie. Bak de maiskolven circa 15 minuten. Keer regelmatig zodat ze aan alle kanten gaar zijn. Haal ze vervolgens van het vuur af, evenals de grillpan.
  6. Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet 1 el olie in de pan en bak de 'kopstukjes' rondom bruin. Voeg 1 el picadillokruiden en tomatenpasta toe en giet er enkele eetlepels water bij. Laat op laag vuur sudderen.
  7. Haal de kikkererwten uit de oven en laat even afkoelen.
  8. Snijd de maïskorrels van de maiskolven af.
  9. Verwarm indien gewenst de tortilla's.
  10. Begin met wat sla, verdeel vervolgens de andere toppings hier overheen. Maak af met zure room, koriander, feta kaas en krokante kikkererwten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *