Vistaco’s (met mosselen en sardines)

  • voor 3 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Een paar weken geleden kreeg ik een bak verse mosselen vergezeld van een kookboek van Bart van Olphen waarin de mossel centraal staat. Ik kon niet wachten en dus stond een paar uur later de pan met mosselen al op ;-)!

Het broodje met mosselen en tartaarsaus maakte ik 's middags, maar daarna had ik nog mosselen over. Ik besloot er o.a. vistaco's mee te maken. Deze zachte taco's bevatten sardines en mosselen. Uiteraard kun je ook voor één van de 2 gaan of de mosselen bijvoorbeeld vervangen door garnalen. Zie je het nu niet zitten om een pan mosselen te koken speciaal voor dit recept? Je kunt in de supermarkt ook gewoon mosselvlees kopen bij de visafdeling. Ook kun je er voor kiezen om eerst nog een ander mosselgerecht te maken en de mosselen die je dan overhoudt te gebruiken voor deze taco's.

Vistaco’s (met mosselen en sardines)

Vistaco’s (met mosselen en sardines)

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 blik sardines
  • 24 mosselen (gekookt)
  • voor de guacamole:
  • 2 avocado's
  • 1 tomaat
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 limoen
  • verder nodig:
  • 8 taco's
  • 1 jalapeño peper
  • 2 bosuien
  • 1 grote tomaat
  • 1/2 komkommer

Benodigdheden

  • blender of staafmixer

Instructies

  1. Snijd de jalapeño peper en bosui in dunne ringen.
  2. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes.
  3. Maak de guacamole door de avocado, tomaat, sjalotje en knoflook te pureren. Breng op smaak met zout.
  4. Warm de taco's op in de magnetron.
  5. Smeer royaal guacamole op de taco's. Verdeel de tomaat en komkommer er overheen.
  6. Leg vervolgens de vis erop en maak af met bosui en jalapeño peper.
vis taco's maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *