Zalm met Aziatische noodles

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vorige week kreeg ik een box thuisgestuurd van het Duitse foodboxconcept Marley Spoon. Het idee is dat je alles krijgt wat je nodig hebt om een gerecht voor 2 personen te maken. Voor 2 personen was dit echt te veel, ik had leftovers die ik de volgende dag lekker op werk kon eten. Per week kun je uit 7 verschillende gerechten kiezen en ik koos dus voor de zalm met Aziatische noodles en voor kabeljauw met tabouleh en een kruidenpesto. Persoonlijk vond ik het zalmgerecht lekkerder, omdat het iets meer smaak bevatte en alles beter in verhouding was. Ik deel dan ook vandaag dit recept met jullie!

Zalm met Aziatische noodles

Zalm met Aziatische noodles

  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • sap van 3 limoenen
  • 1 el verse gember (fijngesneden)
  • 1 verse groene chilipeper (ontdaan van zaadjes en fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 2 el mosterdzaad
  • 1 el vissaus
  • 1 tl bruine suiker of kokosbloesemsuiker
  • 300 gram mie noodles
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 preien
  • snufje zeezout
  • olijfolie

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. grote pan

Instructies

  1. Zet de koekenpan op hoog vuur en doe de mosterzaadjes erin. Als ze beginnen te 'springen' zet je het vuur lager en voeg je de knoflook, peper en gember toe. Bak een minuut mee en zet dan het vuur uit. Voeg de vissaus, limoensap en suiker toe, roer en giet in een bakje.
  2. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
  4. Besprenkel de huid van de zalm  met wat zeezout. Zet de koekenpan weer op middelhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de zalm 4 à 5 minuten op de huid en keer dan om. Bak nog eens 2 à 3 minuten, totdat de vis gaar is. Haal de vis uit de pan en zet opzij.
  5. Bak in diezelfde koekepan nu de champignons en prei enkele minuten op hoog vuur. Giet er 5 el water bij en vervolgens de noodles en de vinaigrette met mosterdzaad. Roer het geheel goed door en serveer de zalm bij de noodles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *