Zelfgebakken naans met kruiden

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Confession time: meestal als ik naans eet, komen die uit de winkel. Puur omdat ik me vaak te laat bedenk dat ik naan wil eten en ik dan geen tijd meer heb om ze zelf te maken. No more! Ik ging aan de slag en maakte meteen een dubbele portie. Zo kon ik mooi een deel invriezen! Toen ik ze wilde eten kon ik ze zo eventjes opwarmen in de oven en ik had heerlijk verse naans. Ideaal toch? Deze naans zijn gevuld met bosui, peterselie en chilipeper, maar je kunt er natuurlijk ook kruiden in doen die je zelf lekker vindt. Wij aten er trouwens 'chicken chermoula' en een mango salsa bij. Aanrader! De recepten vind je hier en hier.

Zelfgebakken naans met kruiden

Zelfgebakken naans met kruiden

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram witte tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 bosui (fijngehakt)
  • 1 el platte peterselie (fijngesneden)
  • 1/8 tl chilipoeder
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie (of ghee)

Benodigdheden

  1. grillpan of koekenpan
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten en kneed in de machine met de deeghaak of met de hand tot een soepel deeg.
  2. Vorm er een bal van, leg deze in een kom en dek af met plasticfolie.
  3. Laat het deeg 30 minuten tot een uur rusten.
  4. Verdeel het deeg in 4 a 5 ballen.
  5. Sla de deze plat en plet nog verder met je hand, totdat het deeg slechts enkele millimeters dik is. Dit kun je ook met een deegroller doen, maar ik vond deze manier sneller en makkelijker.
  6. Zet de grill- of koekenpan op hoog vuur en bak de naans ongeveer 2 minuten aan elke kant, totdat de naans beginnen te kleuren en gaar zijn.
Naar: Seasoned roti wrappers, Wrapped, Gaitri Pagrach-Chandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *