Zelfgemaakte ice tea perzik
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
Drink je weleens ice tea en ben je benieuwd hoe je dat nou zelf maakt? Ik laat het je vandaag zien!
Ice tea uit een pak vind ik zelf vaak veel te zoet. Deze ice tea, die ik zelf maakte, heeft veel smaak dankzij de rooibos thee en de perziken. Ik gebruikte wilde perziken, maar uiteraard kun je ook gewone perziken gebruiken. Het lekkerste is om de ice tea ijskoud te serveren. Bewaar hem in de koelkast of zet hem op tafel met flink wat ijsklontjes erin en je kunt de hele dag genieten! Wist jij al dat zelf ice tea maken zo makkelijk is :)?
Zelfgemaakte ice tea perzik
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 zakjes vanille rooibos thee (voorgevuld zakje of 2 tl losse rooibos thee in een filterzakje)
- 2 perziken
- 0.75 ml warm water
- 1 tl honing
- handje ijsblokjes
Benodigdheden
- karaf
- mok of theeglas
- waterkoker
Instructies
- Breng het water aan de kook.
- Giet de mok vol en hang het theezakje erin. Laat de thee 6 minuten trekken.
- Vul de karaf met ijsblokjes.
- Snijd de perziken ieder in 8 partjes en leg de perzikpartjes op de ijsblokjes. Giet de thee hier overheen. Zet nog een mok thee op dezelfde manier als hierboven beschreven en giet dit ook in de karaf.
- Voeg honing toe en roer door met een roerstaafje. Laat ten minste 4 uur trekken.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 71 | Calorieën uit vetten 3 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 0g, Waarvan | 1% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 0% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit lijkt mij heerlijk. Ik heb wilde perziken liggen die op moeten ;-)
Haha, perfect :-)!
Hoi Judith,
Wist je dat je icetea beter met koud water kunt maken?
Blijft je tea prachtig helder.
Geleerd van Betjeman & Barton thee winkel. Probeer maar eens.
Succes
Hi Ellen, dat wist ik niet. Bedankt voor de tip :-). Ik ga het de volgende keer zeker proberen!
As we speak staat de thee af te koelen. Weck sapflesjes zijn al gevuld met wilde perzik, en 1 flesje met stukjes appel erbij. De thee wel iets te ver laten trekken denk ik. Goede les voor de volgende ronde. Ik ben zo benieuwd!! Ik heb er echt zin in!
Bedankt voor het delen van dit recept. Het past precies bij wat ik in gedachten had met zelf icetea maken.
Heerlijk :-)!