Review: BbyB chocolade

My Food Blog
Review: BbyB chocolade

bby bchocolade
Ik zag de chocolade box al bij een aantal foodbloggers voorbijkomen: een door vol vrolijk gekleurde ‘sleeves’ met chocolade. Een tijdje terug, kreeg ook ik van het Belgische BbyB een doos ‘chef’s favorites’ toegestuurd. Leuk detail: ze werden in een soort koeldoos geleverd, zodat de chocolade niet te warm zou worden. Al bij het zien van de verpakking werd ik helemaal blij. Het deed me een beetje denken aan een dvd box van je favoriete serie. Een omdoos met daarin weer ‘casettes’ waar verschillende chocolade smaken inzitten. Wat dacht je van witte chocolade met basilicum en passievrucht? Of melkchocolade met crème brulee?

De smaak

witte chocolade basilicum passievrucht
Ik kon mezelf natuurlijk moeilijk bedwingen om meteen te testen. Ik kreeg twee smaken met pure chocolade, twee melk en 1 wit. Mijn favoriete chocolade is puur, dus die ging natuurlijk als eerste open ;-). De pure chocolade was gevuld met kersen en pistachenoten, een lekkere combinatie.  De andere pure chocolade was gevuld met babelutte met zeezout. In elke sleeve zitten een aantal stukjes chocolade, goed voor ongeveer 2 happen. Mooie, glanzende chocolade met een vulling. De donkere chocolades waren heerlijk, maar mijn echte favoriet was toch de witte chocolade met basilicum en passievrucht. Een gekke combinatie zo op het eerste oog, maar de smaak klopt precies. Wat is het bijzonder! De melkchocolades waren gevuld met crème brulee en hazelnoot, ook beiden erg lekker.

BbyB chocolade

Bart Desmidt opende 16 jaar geleden in België een restaurant: Bartholomeus. In 2000 verdiende hij hiermee zijn eerste Michelinster. De jaren erop handhaafde hij zijn ster. Omdat Bart alleen streekproducten gebruikt, was één van de desserts bij Bartholomeus chocolade gevuld met babelutte, een romige karamel welke zijn oorsprong vindt aan de Belgische kust. Samen met Jan Verleye bracht hij in 2010 de chocolade ook buiten het restaurant op de markt onder de naam BbyB (babelutte by Bartholomeus). Inmiddels zijn er 22 smaken van de chocolade, van de ‘signature’ babelutte met zeezout tot aan framboos met rozen. In de webshop kun je de doosjes los kopen, je kunt je eigen giftbox samenstellen of je gaat voor de ‘chef’s favorites’. In die doos zitten 5 sleeves met de favoriete smaken van Bert. Deze doos kost € 21,-. Wil je de chocolade eerst offline zien? Dat kan, de winkels vind je in Brugge en in Antwerpen.

Eindoordeel

chefs favorites

Het is prijzig, maar BbyB is perfect om jezelf of een ander mee te verwennen. De chocolade is van topkwaliteit en aangezien en 22 smaken zijn, zit er altijd wel iets van je gading bij. Op de webshop kun je de chocolade makkelijk bestellen, of je nu in Nederland of België woont.

 

 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Review: BbyB chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *