Trending: Vivino wijn app

My Food Blog
Trending: Vivino wijn app

vivinoMischien heb je deze wijn-app al voorbij zien komen op feestjes. Het is in ieder geval een van vriendlief’s favoriete bezigheden ‘du moment’: de Vivino app. Met Vivino kom je veel te weten over je wijn. Zo zie je wat anderen van de wijn vonden en wordt dit uitgedrukt in een score op een schaal van 1 tot 5. Ook worden suggesties gegeven waar de wijn lekker bij smaakt en krijgen de regio, het wijnhuis en land een score. Daarnaast zie je welke wijn je vrienden drinken en hoe duur wijnen gemiddeld zijn. Heb je een wijn die je bevalt? Dan kun je hem opslaan in je favorietenlijstje.
Wanneer je 3 of meer wijnen hebt beoordeeld krijg je suggesties op basis van deze beoordelingen. Via de locatie-tab worden suggesties gegeven van plaatsen in de buurt die wijn verkopen. Zo zag ik dat er op 340 meter van ons vandaan een slijterij zit, nooit geweten!

Sociaal wijn drinken

Vivino is een user-generated app en dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat het niet slechts op 1 smaak gebaseerd is en dat er achter de beoordelingen geen commerciële insteek zit. Daarnaast is het sociale element natuurlijk leuk. Je ziet wat je vrienden drinken en wordt daarmee op ideeën gebracht. Het nadeel is, dat er voor Nederland naar mijn idee nog wel wat ‘users’ nodig zijn om het echt betrouwbaar te maken. Bij veel wijnen die ik scan geeft de app € 6,- aan terwijl ik bij sommige wijnen weet dat die echt niet voor minder dan € 10,- over de toonbank gaat. Als er meer gebruikers zijn, zal ook de betrouwbaarheid van de reviews toenemen!

Ps. Heb je het gemerkt? Dit is een nieuwe rubriek: “trending.” Is iets food-gerelateerd en is het hip, nieuw of verdient het om een andere reden de aandacht? Dan zou je het hier terug kunnen vinden.

Ik hoor graag wat jullie van deze nieuwe rubriek vinden! Laat je het me weten in de comments?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *