Shoplog: Dille & Kamille / De Bijenkorf

My Food Blog

shoplog dille en kamilleDille & Kamille is zo’n fijne winkel waar je uren kunt rondlopen. En dat is niet omdat de winkel zo groot is, integendeel. Ze hebben altijd hele interessante dingetjes. Veel bakartikelen zoals uitsteekvormpjes, bakblikken en juist van die ongewone bakaccessoires. Daarnaast kun je er verse kruiden vinden, DIY kruiden- en bloempotjes, weckpotten, servies, bestek, mooi tafellinnen, noem maar op. Ik ging naar Dille & Kamille om verse kruiden te kopen. We hebben nu 1 pot met daarin oregano, tijm en rozemarijn, maar bijvoorbeeld munt, peterselie en basilicum moet ik nu elke week per pakje bij de AH kopen. Dure grap en bovendien is het veel leuker en verser om je eigen kruiden te verbouwen dacht ik zo!

Natuurlijk zag ik ook weer allerlei andere dingen die ik leuk vond. Een mooi fleurige lente tafelloper bijvoorbeeld. Ik bedacht me dat daar de schalen van Pol’s Potten perfect bij zouden passen, omdat deze dezelfde mooie pasteltinten hebben. Vandaar dus ook een kort tripje naar de Bijenkorf.

Lees hieronder in mijn shoplog mee wat ik kocht:

  • Drie potjes met kruiden: basilicum, peterselie en bieslook. In de potjes zit een blokje. Dit blokje leg je 3 minuten in lauwwarm water en tadaa, je hebt potgrond. Potgrond in het potje, zaadjes eroverheen en afdekken met een klein laagje potgrond. Benieuwd of ze gaan groeien! €7,95, Dille & Kamille.
  • Bordjes om in de grond te steken, gewoon omdat dat leuk staat. Met een krijtje kun je erop schrijven. Krijtjes heb ik alleen nog niet, dus misschien mag ik er één lenen van 1 van de buurkinderen ;-). €1,95 p.s., Dille & Kamille
  • Metalen potjes om om de aardewerken potjes heen te doen. Simpelweg omdat de andere kruiden die we hebben ook in zo’n potje staan. €1,95 p.s., Dille & Kamille.
  • Schalen van Pol’s Potten. Ik heb er al vaak naar gekeken en zelfs al een aantal keer op het punt gestaan om ze te kopen, maar elke keer dacht ik dat het niet bij de rest van het servies zou matchen. Dat doet het nog steeds niet, maar wel bij de mooie, frisse tafelloper. De perzikkleur is vrijwel identiek aan de kleur schilderwerk op het porselein. Het leuke vind ik dat je van deze serie alles kunt mixen en matchen. En, ik heb meteen weer wat nieuwe ‘food props’. €8,95 (medium) en €10,95(groot), De Bijenkorf.
  • Deze tafelloper kon ik niet laten liggen! Een mooi lentekleurtje in een vrolijk, maar niet te druk patroontje, hartstikke handig. Ik ben zelf niet erg van de tafekleden (wij zijn van de filosofie: ‘onze tafel moet leven’), maar tafellopers vind ik wel weer heel erg leuk. Deze is verkrijgbaar is een aantal kleuren €5,95, Dille & Kamille.

Ps. Heb jij al meegedaan met de winactie op Facebook? Je kunt een superdeluxe high tea winnen! Mis deze kans niet…

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Shoplog: Dille & Kamille / De Bijenkorf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *