5 tips voor een snelle makkelijke maaltijd

My Food Blog
5 tips voor een snelle makkelijke maaltijd

Je kent het wel: de chaos van het ‘spitsuur’ thuis. De een net uit school, de ander net uit werk, de volgende moet haasten om op tijd bij het sporten te zijn. Voor veel gezinnen is het zaak om snelle gezonde gerechten op tafel te zetten. Gezond, want vol voedingsstoffen, maar ook snel klaar want er is geen tijd te verliezen. Tegelijkertijd wil je ook wat gezelligheid aan tafel. Het goed nieuws: het kan allemaal. Met deze 10 tips zet je snelle gezonde gerechten op tafel!

1. Plan vooruit

Het lijkt misschien een open deur, maar planning is alles vind ik zelf. Ik maak zelf eens per week een weekmenu met daarin de lunches en diners uitgeschreven. Op basis daarvan maak ik mijn boodschappenlijst. Ik hoef dus niet minutenlang te turen in de koelkast wat ik heb en dan nog te bedenken wat ik ga maken. Nog makkelijker? Ga dan naar tip 2. O ja, wist je trouwens dat als je een account maakt op My Foodblog dat je zelf je eigen weekmenu’s kunt samenstellen? Ideaal als je vooruit wil plannen.

2. Maaltijdbox van HelloFresh

We hebben hem zelf ook af en toe: de maaltijdbox van HelloFresh. Een paar dagen per week hoef je zo helemaal niet na te denken wat er gekookt moet worden. Je kijkt per week welke gerechten jullie als gezin het meeste aanspreken, klikt ze aan en alle ingrediënten worden afgepast bij je thuis bezorgd. Je hoeft dus niet meer zelf af te wegen, dat is al voor je gedaan. Het leuke is, dat de gerechten over het algemeen gezond zijn en de ingrediënten supervers en zo veel mogelijk lokaal. Een win-win dus!

Bovendien eet je zo vaak eens wat andere dingen dan in je eigen repertoire voorbij komen. De gerechten worden tot aan je deur geleverd met een papieren ‘mandje’ voor elk van de gerechten. Zo houd je alles mooi gebundeld. De duidelijke recepten, inclusief foto’s zitten er natuurlijk ook bij. Lekker, vers, gezond. En dus ook heel erg snel. Tip: er zijn ook recepten die je extra snel maakt. Ze staan in de app aangegeven, dus die zijn voor drukke mensen helemaal handig ;-).

3. Verrassende lunchtrommels

Nu de scholen weer beginnen, moeten ook de lunchtrommels of broodrommels weer gevuld worden. Dat kun je heel makkelijk doen door wat je over hebt van het avondeten als basis te gebruiken. Bij HelloFresh zijn de hoeveelheden helemaal afgepast, maar het kan natuurlijk voor komen dat je toch wat eten over hebt (of en dat is ook een mega tip: bestel voor 1 persoon extra zodat je de volgende dag nog een lekkere lunch hebt!). Bespaart je ook weer wat boterhammen smeren en het is nog lekker ook!

4. Vries in

Heb je echt geen tijd? Maak dan als je een keer wel tijd hebt, extra porties. Daar is de tip weer: bestel bij HelloFresh eens een week voor meer personen. Vries in wat je over hebt en ontdooi au bain marie of in de magnetron op het moment dat alles echt snel-snel moet.

5. Gebruik pure ingrediënten

Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Vooral als je supervers ingrediënten gebruikt van hoog niveau. Je hebt dan echt maar een paar dingen nodig om er iets heel lekkers (en gezonds) van te maken.

Hopelijk heb ik je met deze tips geïnspireerd! Wil je nu zelf ook eens HelloFresh proberen? Dat kan via deze link. Je zit trouwens nergens aan vast, je kunt op elk moment je box pauzeren of opzeggen. Gebruik je mijn link? Dan krijg je met de code ADT22 tot €75 korting!

In samenwerking met HelloFresh

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *