AEG luchtreiniger AX71: stylish lucht zuiveren!

My Food Blog
AEG luchtreiniger AX71: stylish lucht zuiveren!

Nu we het afgelopen jaar meer thuis zijn, is het des te belangrijker om thuis de lucht van optimale kwaliteit te laten zijn. Als foodie, sta ik vaak in de keuken en dan vind ik het helemaal fijn dat de lucht snel gereinigd kan worden. Tel daar de komst van een kleintje bij op. Dan kan een luchtreiniger uitkomst bieden. Onze keuze is de AEG AX71 die we van Coolblue kregen. In dit artikel vertellen we je alles over deze AEG luchtreiniger:

 • Waarom een luchtreiniger?
 • Wat kan de AEG luchtreiniger AX71?
 • Hoe werkt het?
 • Welke kenmerken heeft de AX71?
 • Wat kost ‘ie?

Waarom een luchtreiniger?

De lucht in huis kan (kook)geuren, stoffen en andere deeltjes bevatten. Als je in de stad woont of in een gebied rondom de stad kun je dit merken of als je bijvoorbeeld flink aan de slag bent geweest met fornuis en oven. Als jij of je huisgenoten roken, is er uiteraard helemaal sprake van een vervuilde lucht binnen. Er zijn verschillende technieken waarmee de lucht gereinigd kan worden en je over schone lucht kunt beschikken. Voor mensen die veel in de keuken staan, is een koolstoffilter bijvoorbeeld interessant tegen kookgeuren. De AEG AX71 beschikt over een combinatie van filters, waaronder een koolstoffilter.

Wat kan de AEG luchtreiniger AX71?

De AX71 van AEG ziet er niet uit zoals ik gewend was van een luchtreiniger. Deze luchtreiniger is namelijk super stylish. Een platte unit die past in ieder interieur. Zet er een frontje in een kleur naar keuze op om hem nog meer in je interieur te laten passen.

De luchtreiniger zuivert de lucht goed en is bovendien erg stil (50 dB maximaal). Wil je hem ‘s nachts laten zuiveren, dan is er de mogelijkheid hem op de nachtmodus te zetten. Daarmee is ‘ie nog stiller.

De luchtreiniger zuivert de lucht goed en is bovendien erg stil (50 dB maximaal). Wil je hem ‘s nachts laten zuiveren, dan is er de mogelijkheid hem op de nachtmodus te zetten. Daarmee is ‘ie nog stiller.

Wat de AEG AX71 verder kenmerkt is de bediening via de app (AEG wellbeing). Koppel de luchtreiniger met de app en je kunt alle statistieken via de app inzien en het apparaat met de app bedienen.

Verder zie je ook in het display bovenop wat de status is van bijvoorbeeld de huidige luchtkwaliteit. De luchtreiniger filtert de luchtkwaliteit vervolgens tot 99,5% door middel van ionisatie.

Welke kenmerken heeft de AX71?

 • Mooi en slank design en dus geschikt voor ieder interieur.
 • Dankzij het compacte formaat en lichte gewicht verplaats je de reiniger gemakkelijk naar een andere kamer
 • Meteen inzicht via de bijbehorende Wellbeing App (voor iOs en Android).
 • Met de automatische modus past de luchtreiniger zijn werking aan, zodra hij een verandering in de luchtkwaliteit meet.
 • Zuivert snel en makkelijk de lucht.
 • Koolstoffilter voor het opnemen van bijvoorbeeld kookgeuren.
 • Ionisatie functie voor extra snelle zuivering van de lucht.
 • Krachtig genoeg voor een ruimte tot 58 vierkante meter.
 • Stil met slechts maximaal 50 dB en een nachtmodus die nog stiller is.

Ervaring met de AEG luchtreiniger AX71

Wij hebben de luchtreiniger op verschillende plekken in het huis getest. De eerste test was natuurlijk de keuken. Wat wij heel fijn vonden was dat de reiniger zo relatief klein en licht is. Op deze manier kun je hem makkelijk ergens neerzetten (of ophangen) en verplaatsen. Door zijn stilte valt het eigenlijk niet op dat het apparaat aan staat en het inzicht uit de app is erg leuk! Zo zie je meteen hoe het met de luchtkwaliteit in verschillende kamers gesteld is. De app koppel je makkelijk aan de AX71 door middel van de wizard in de app.

Razendsnel werd de lucht in de keuken gezuiverd. Ik had het idee dat daardoor de kookgeuren sneller dan normaal verdwenen waren en het voelde fris. Ook in de slaapkamer vond ik het erg fijn om het apparaat te gebruiken en een extra fris gevoel te hebben. En voor de prijs hoef je het niet te laten, helemaal nu met de fijne cashback korting bij Coolblue!

Korting AEG AX71

Bij Coolblue loopt er nu een mooie cashback actie op alle AEG luchtreinigers. Je krijgt tot € 100,- retour na aankoop van een luchtreiniger. Op deze manier wordt het kopen van de reiniger nog aantrekkelijker! De cashback actie geldt bij aankoop van een AEG luchtreiniger tussen 1 mei en 30 juni 2021.

Advertorial – i.s.m. AEG & Coolblue

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *