Besparen in de keuken

My Food Blog
Besparen in de keuken

Gesponsord – We zitten nog aan het begin van het jaar, de feestdagen zijn net achter de rug en tijd voor vakantiegeld is het voorlopig helaas ook nog niet. Met een huwelijk en huwelijksreis voor de deur, let ik graag even op de kleintjes. Besparen, wie wil dat nou niet? Wat nou als ik je vertel dat je ook in de keuken kunt besparen. Ik hou ontzettend van kwaliteit en goed eten, dus concessies op kwaliteit en smaak doe ik niet. En het leuke is, dat hoeft ook niet. Ik laat je vandaag zien hoe je geld kunt besparen in de keuken zodat je meer geld overhoudt.

Tips om te besparen in de keuken

 1. Maak een weekmenu. Op basis van dit weekmenu kun je je boodschappenlijstje maken en naar de supermarkt stappen. De kans is groot dat je niet meer blijft zitten met ingrediënten, omdat je immers al van tevoren hebt bedacht wat je met elk van de ingrediënten gaat kopen.
 2. Vaak hou je wat van een ingrediënt over. Houd daar rekening mee met het maken van je weekmenu. Maak je een gerecht met tomaten? Dan is de kans groot dat de bak met tomaten niet in een keer opgaat. Maak daarom in een week bijvoorbeeld pasta met tomatensaus en tomatensoep.
 3. Kook met het seizoen. Dat is leuker, lekkerder en goedkoper! Er zijn op internet genoeg schema’s te vinden waarop je kunt vinden welke groente en fruitsoort deze maand in het seizoen is.
 4. Investeer in goede afsluitbare bakjes. Hiermee houd je je producten langer vers. Dit geldt voor zowel eten wat je al hebt bereid als bijvoorbeeld kaas waar je nog een stuk van over hebt, of groente waar je nog een restje van hebt. Je kunt deze bakjes de volgende dag bijvoorbeeld meenemen naar werk en in de magnetron opwarmen. Kies daarom bij voorkeur voor bakjes die je goed af kunt sluiten en magnetron- en vaatwasmachine bestendig zijn.
 5.   Check eens of je energieleverancier nog wel bij je past. De tarieven veranderen zo vaak, bovendien krijg je vaak aan het begin van de looptijd een eenmalige korting. Tip: jaarlijks energie vergelijken. Met behulp van een energievergelijker kom je erachter of je kunt besparen op je rekening. Met alle apparaten in de keuken (vaatwasser, oven, magnetron, keukenmachine, staafmixer, blender, broodrooster, tosti-ijzer en ga zo maar door), zou je hier nog eens flink op kunnen besparen!
 6. Houd je ingrediënten goed georganiseerd. Dit zorgt ervoor dat je ze niet kunt vergeten en er ver na de houdbaarheidsdatum achterkomt dat je dat ingrediënt ook nog had. Zelf gebruik ik mandjes om mijn kruiden georganiseerd te houden en zo veel mogelijk plastic en glazen potten zodat ik zie wat ik heb. Daarnaast zet ik de meeste ingrediënten in een lade in plaats van op een plank zodat ik goed overzicht houd.
 7. Restjes opmaak recepten. Er zijn een aantal gerechten perfect om restjes op te maken: soep, stir fry en frittata bijvoorbeeld.
 8. Heb je de ruimte? Verbouw je eigen groenten in je tuin. Geen ruimte? Zet wat verse kruidenplantjes op je aanrecht of balkon en probeer ze in leven te houden ;-). Verse kruiden maken een gerecht echt af, maar zijn in een voorverpakt zakje altijd vrij prijzig.

Wat zijn jouw bespaar tips voor in de keuken?

Advertorial – i.s.m. Energie Vergelijken

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Besparen in de keuken

 • Mijn geld gids

  Handige tips. Ik heb vaak meegemaakt dat mijn vrouw allemaal heerlijke dingen had gekocht en netjes had opgeborgen in de koelkast en lades, en dat ze 2 weken later alles weer kon weggooien omdat het over de datum was. Ook nog een tip van mij, ga niet naar de supermarkt als je honger hebt. Klinkt misschien heel gek, maar het is heel logisch! Als je honger hebt koop je veel meer dingen waar je op dat moment trek in hebt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *