De lekkerste vegetarische & vegan-proof restaurants van Nederland

My Food Blog
De lekkerste vegetarische & vegan-proof restaurants van Nederland

Hoe weet je waar je lekker vegetarisch of veganistisch kunt eten zonder daar veel tijd mee kwijt te zijn? Wij hebben het antwoord gevonden!

Ben jij vegetariër, veganist of misschien flexitarier die het gewoon lekker vindt om niet altijd vlees of vis te eten? Wij ontdekten de nieuwe online restaurantgids RestauPlant. Op deze site voor vegetarische en plantaardige gerechten, wordt in één oogopslag per restaurant duidelijk gemaakt wat de vegetarische en vegan opties zijn. Dat kan je dus een hoop tijd schelen! Persoonlijk vinden wij het heel fijn als we meteen, in 1 oogopslag, zien waar we terecht kunnen. Tot dusver was dat niet altijd eenvoudig, omdat we altijd ergens willen eten met vegan opties voor Jerome. Als je met andere mensen bent, wil je ook vaak niet specifiek naar een vegan restaurant, maar naar een restaurant waar je wel wat vegan opties hebt.

Geen eindeloze zoektocht

Oprichter Katelijne Kolman startte het platform vanuit een probleem wat ze zelf regelmatig ondervond. Het was vaak lastig om snel te zien of er ook vegan gerechten waren bij de restaurants waar haar vriendinnen wilden eten.

restauplant

“Er bestond nog nergens een overzicht van wat je als vegan kunt eten bij populaire restaurants die niet speciaal op vegans of vegetariërs gericht zijn. (…) Daarom ben ik RestauPlant gestart.”

Hoe werkt het?

Er worden zo veel mogelijk restaurants verzameld. Bij elk van de restaurants wordt het actuele menu in kaart gebracht en onderverdeeld in categorieën. Vegetarisch, vegan en overig. Je kunt dus direct zien of en hoeveel opties een restaurant aanbiedt die jij kunt eten. Zo zijn er in Amsterdam 200 restaurants in kaart gebracht. Je zit per restaurant hoeveel opties er zijn. Bij Bar Bontanique bijvoorbeeld is de keuze reuze, bij publiekslieveling Loetje zijn er helaas geen vegan opties op de kaart.

In 1 oogopslag zien hoeveel vegetarische opties er zijn

Op de site kun je zoeken op plaatsnaam of restaurant. Zo zie je of het restaurant van jouw keuze voor iedereen in je gezelschap opties heeft. Of vind je juist op pad een restaurant waar je terecht kunt. Ook geeft de site al lijsten van restaurants met vega(n) opties in de grote steden. Handig, want zo kun je nog sneller een keuze maken!

Vegan eten in Utrecht

Wij namen meteen de proef op de som en waren benieuwd naar de Vegan restaurant Utrecht opties. Kasvio (absolute aanrader!), Copper Branch, Botania, Krishna Villa’s, Loua en Broei zijn een aantal van de vegan-friendly opties die je op RestauPlant vindt en die ook in ons eigen favorietenlijstje staan. Je vindt trouwens nog meer restaurants in Utrecht waar je prima vegan kunt eten, dus neem vooral een kijkje bij RestauPlant (en laat ons weten wat je ervan vindt!).

Actueel vegan menu

Wat een leuke extra is, is dat je niet alleen ziet of een horecazaak opties voor jouw dieet of lifestyle aanbiedt, je ziet ook een actueel menu. Wekelijks worden de menu’s waar nodig bijgewerkt. Altijd up-to-date weten waar en wat je kunt eten dus. Door de community beoordelingen weet je direct wat de kwaliteit van het eten is en ben je dus verzekerd van een leuk avondje uit. Ook als je geen vlees en vis of andere dierlijke producten eet. Probeer het dus vooral zelf eens. Ga naar RestauPlant en begin direct met zoeken of maak eerst een profiel aan zodat je jouw favorieten kunt opslaan.

Advertorial – i.s.m. RestauPlant

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *