Het geheim van een schone keuken! (inclusief kortingscode)

My Food Blog
Het geheim van een schone keuken! (inclusief kortingscode)

Dagelijks lekkere gerechten op tafel toveren en toch een schone keuken. Hoe doe ik dat? Oliespetters op het fornuis, saus die over het aanrecht gaat, kruimels. Waar gehakt wordt vallen spaanders en dat geldt zeker voor de keuken. Hoe je dan toch je keuken schoon houdt:

 1. Meteen dagelijks je fornuis en aanrecht afnemen
 2. Regelmatig stofzuigen
 3. Een huishoudster, schoonmaakhulp of hulp in de huishouding

Die hulp is een absolute aanrader! Iemand die professioneel (twee)wekelijks) je huis inclusief de keuken helemaal onder handen neemt. Ze weet inmiddels dat ik de keuken professioneel gebruik en dus dat ik wat extra liefde in het schoonmaken van de keuken waardeer.

schoonmaakproducten naar keuze

Die hulp is een absolute aanrader! Iemand die professioneel je huis onder handen neemt.

Het voordeel van een schoonmaakhulp vind ik:

 • Een professional die precies weet wat hij/zij doet
 • Kost me zelf geen/ minder tijd
 • Meer tijd over voor leuke dingen
 • Het is altijd schoon in huis

Wat kost een schoonmaakster?

Iemand inschakelen om je te helpen is goedkoper dan je wellicht denkt. Een schoonmaker of schoonmaakster (hulp in de huishouding) kun je zwart inschakelen of wit. Wanneer iemand ‘zwart’ werkt betaal je handje contantje. Dit kost vaak net wat minder, maar brengt veel risico’s met zich mee! Zowel voor jouzelf als de hulp. Wij hebben daarom een paar jaar geleden gekozen voor Helpling.

Verschil tussen wit en zwart werken in schoonmaak

Een hulp via Helpling werkt wit. Dit betekent:

 • Dat jij verzekerd bent indien er schade ontstaat.
 • De hulp verzekerd is als er iets met hem/haar gebeurt.
 • Het geld wordt automatisch afgeschreven, dus je hoeft geen contant geld op te nemen.
 • Je kunt via de site reviews lezen over alle hulpen en zelf je keuze maken.
 • Voor de hulpen zijn er allerlei tools beschikbaar. Zo heeft het overgrote merendeel inmiddels een COVID-19 webinar gevolgd en kun je ook kiezen voor mensen die bereid zijn handschoenen en een mondkapje op te doen bij schoonmaak.
 • Het verschil in kosten is minder dan je zou denken!
schoonmaken door een schoonmaakhulp via Helpling

Vanaf € 14,75 per uur

Je kunt op Helpling een hulp inschakelen vanaf €14,75 per uur. De schoonmaakhulpen zijn zelfstandig en bepalen dus zelf hun prijzen. Dit doen ze bijvoorbeeld op basis van ervaring.

Gemakkelijk inplannen

Kies je voor wekelijks, tweewekelijks of incidenteel? Dit ligt geheel aan wat je te besteden hebt, hoeveel tijd je hebt, hoe je gezinssituatie is en hoe vervelend je het zelf vindt om schoon te maken ;-). Wij maken nu nog gebruik van tweewekelijks waarbij we dan zelf nog een aantal keer per week stofzuigen en de keuken afnemen.

Wanneer de kleine er is, gaan we over op eens per week. We hebben tegen die tijd minder tijd en met een kleine die over de vloer kruipt, vind ik het wel zo fijn als er wekelijks wordt schoongemaakt. Het fijne is dat je alles via de website kunt inplannen en profielen kunt bekijken. Je bepaalt dus zelf wat je belangrijk vindt, wat je kunt en wil uitgeven en hoe vaak er schoongemaakt moet worden. Het bedrag per uur neemt af als je gaat voor tweewekelijks of wekelijks. Wil je iemand die bijvoorbeeld ook strijkt of je ramen zeemt, dan kun je daar op filteren. Superhandig!

Ervaringen Helpling

Wij maken inmiddels een aantal jaar gebruik van Helpling. Het was voor ons de makkelijkste manier om een betrouwbare schoonmaakhulp te vinden. Daarnaast vind ik het fijn dat ik zelf iemand op basis van profiel en reviews kan selecteren en dat als er iets gebeurt, zowel wij als de hulp verzekerd zijn.

We hebben een aantal hulpen gehad via Helpling waarvan 3 voor hele lange tijd. Mocht iemand minder goed bevallen, kun je gewoon iemand anders kiezen volgende keer. We hebben dat geloof ik slechts 1 keer gehad. Inmiddels hebben we alweer een hele tijd onze huidige hulp. Alles is altijd schoon en de communicatie is goed. Omdat ik zo enthousiast ben over Helpling, mag ik een kortingscode met jullie delen!

Dus, wil jij ook meer tijd voor leuke dingen als koken en bakken en altijd een keuken die spic en span is? Scroll dan naar onderen voor de exclusieve kortingscode!

Kortingscode Helpling

Gebruik voor je eerste schoonmaak bij Helpling de code myfoodblog10 en je krijgt € 10,- korting! Dat is mooi meegenomen :-).

Advertorial – i.s.m. Helpling

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *