Top 5 gerechten voor een grote groep 

My Food Blog
Top 5 gerechten voor een grote groep 

Binnenkort een feestje met veel eters? Dan is het vast een hele kluif om een geschikt gerecht te bedenken. Misschien lijkt het gemakkelijk om voor grote groepen te koken, maar niets is minder waar. Het is niet alleen een kwestie van meer koken dan je gewend bent, maar je moet ook nog eens met heel veel specifieke wensen rekening houden. Bovendien hoop je dat iedereen het gerecht lust. Dat lijkt bijna onmogelijk. Met behulp van de volgende tips is eten voor een verjaardag met een grote groep echter een stuk gemakkelijker te bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom vind je hier de nodige inspiratie voor enkele heerlijke, gemakkelijk te maken gerechten die je in grote getalen kunt maken. 

 1. Soepen 

Een grote pan soep doet het altijd goed. Bovendien is dit gemakkelijk in grote getalen te maken. Kies voor een absolute publieksfavoriet zoals kippensoep, tomatensoep of groentesoep. In de winter zou je ook een ouderwetse pan snert kunnen maken. Serveer de soep met lekkere broodjes, beleg en een salade. Daar zal iedereen gegarandeerd van smullen. 

2. Laat iedereen een gerechtje meenemen 

  Geheel volgens Amerikaanse begrippen zou je er ook voor kunnen kiezen om iedereen uit te dagen een klein gerechtje mee te nemen. Op die manier creëer je eenvoudig een heerlijk buffet vol lekkers. Helemaal leuk wanneer het een groep betreft die dol is op koken. Zo kunnen jullie elkaar inspireren met lekkere nieuwe gerechten en het gebruik van nieuwe ingrediënten. Zorg er wel voor dat er van tevoren gedeeld wordt wie wat meeneemt, zodat er geen dubbele gerechten op tafel komen te staan. 

  3. Zet de BBQ aan 

   De BBQ is je allergrootste vriend als je gaat koken voor grote groepen mensen. Zorg ervoor dat je kant-en-klaar vlees koopt. Dit kan direct op de barbecue worden gegooid en jij kunt tijdens het grillen gewoon lekker babbelen met de visite. Zorg ook voor voldoende sauzen, stokbrood, smeersels en (pasta)salades. Op die manier is de avond gevuld met gezelligheid en gaat iedereen gegarandeerd weer met een volle buik naar huis. 

   4. Verschillende soorten pasta’s 

   Wie houdt er nou niet van pasta? De meeste mensen zijn dol op pasta. Dit is echte publieksfavoriet en bovendien ook gemakkelijk om in grote hoeveelheden te koken. Je kunt het jezelf een stuk gemakkelijker maken door voor kant-en-klare pastasauzen te kiezen. Combineer deze met pasta en eventueel nog wat extra groente en vlees. Dat kan nooit fout gaan. 

   Maak er een echte Italiaanse avond van door het geheel te serveren met een Italiaanse salade en bruschetta.

   5. Stamppot 

   Heb je een feestje in de winter? Dan is een stamppot altijd goed. Aardappels kook je eenvoudig in grote hoeveelheden en je hoeft vervolgens enkel nog de gewenste groente toe te voegen. Maak een heerlijke jus en een grote pan suddervlees en iedereen zal smullen. Dat is pas echt winterse comfort food.  

   Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *