Hoe kies je de perfecte werkbladen voor je keuken?

My Food Blog
Hoe kies je de perfecte werkbladen voor je keuken?

Je weet het als geen ander. Het kiezen van het perfecte werkblad is een belangrijk punt van aandacht. Het moet niet alleen passen bij de stijl van de keuken, maar het werkblad moeten ook prettig in gebruik zijn en het liefst onderhoudsvriendelijk. Het werkblad bij jou in de keuken moet duurzaam zijn, wel zo fijn voor jouw portemonnee en het mileu. Daarnaast moet het tegen een stootje kunnen. Bij het kiezen van werkbladen is het belangrijk om verschillende materialen, kleuren en afwerkingen eens goed te bekijken en de eigenschappen met elkaar te vergelijken. Maar het moet natuurlijk ook aansluiten op het budget dat je voor de keuken in gedachten hebt. Je komt er meer over te weten in dit blog.

Kies voor een werkblad dat tegen een stootje kan

Duurzaamheid is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een van de mooie keukens van KeukenConcurrent. Je wilt een materiaal dat bestand is tegen krassen, hitte, vlekken en slijtage. Natuurlijke stenen zoals graniet en kwarts staan bekend om hun robuustheid en kunnen goed tegen intensief gebruik. Ook werkbladen van composiet zijn een populaire keuze. De bladen hebben een hoge duurzaamheid en erg veel onderhoudsgemak. Ze zijn daarnaast ook minder poreus dan natuursteen. En dat maakt ze beter bestand zijn tegen onder meer vlekken. 

Denk goed na over de kleur van het werkblad en de kleur van de keukenkasten

De kleur van het werkblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je keuken. Lichte werkbladen of een witte keuken kunnen een kleine keuken groter doen lijken. Donkere werkbladen zoals zwart of antraciet zorgen direct voor een luxueuze uitstraling. Maar denk ook meteen goed na over hoe de kleuren samenwerken met je vloer, muren en het wandpaneel. Ga je aan de slag met een consistent kleurenpalet? Dan creëer je dat ene perfecte totaalplaatje waar je altijd al van hebt gedroomd.

Heb je al eens een keer alle materialen voor de werkbladen naast elkaar gezet?

Ben je eenmaal druk in de weer met het ontwerpen van een nieuwe keuken? Dan is het een goed idee om verschillende materialen naast elkaar te bekijken. Dit kan je net even wat beter helpen om de textuur, kleur en afwerking van elk materiaal te bekijken. Denk daarbij aan materialen zoals graniet, kwarts, marmer, hout en keramiek. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Door ze te vergelijken, kun je bepalen welk werkblad het beste aan jouw wensen voldoet.

Bepaal de woonstijl van de keuken en stem daar de stijl van het werkblad op af

Het werkblad moet niet alleen fijn in gebruik zijn. Het moet ook passen bij de woonstijl van je keuken. Voor een moderne, strakke keuken kun je kiezen voor werkbladen met een gladde, glanzende afwerking. Denk daarbij aan gepolijst kwarts of roestvrij staal. En voor een meer traditionele of landelijke keuken? Dan zijn materialen zoals marmer, graniet of hout meer geschikt vanwege hun natuurlijke uitstraling en warme textuur. Door de stijl van het werkblad af te stemmen op de rest van je keuken, creëer je een samenhangend en stijlvol geheel.

In een keukenwinkel krijg je een goed beeld van alle opties voor het werkblad

Breng je binnenkort een keer een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de buurt? Je krijgt meteen een goed beeld van de verschillende materialen, kleuren en afwerkingen waar je uit kunt kiezen. En ga daarnaast ook meteen het gesprek aan met een adviseur in de winkel. Want laat je je goed adviseren, dan kun je een weloverwogen beslissing nemen en het ideale werkblad voor jouw keuken vinden. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor het materiaal van het werkblad voor je nieuwe en toekomstige keuken?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *