Ik deed een 5-daagse Dr. Blend detox sapkuur en zo ging dat!

My Food Blog
Ik deed een 5-daagse Dr. Blend detox sapkuur en zo ging dat!

Al een hele tijd wilde ik eens een sap detox (sapkuur) proberen. Ik was namelijk heel benieuwd wat dat met mijn lichaam zou doen en of ik er inderdaad een reset van zou krijgen. Dus, toen Dr. Blend mij vroeg of ik zin had om net voor de feestdagen een sap detox te doen, hoefde ik daar niet lang over na te denken! Er zijn verschillende manieren om te ‘detoxen’. Dat kan door bijvoorbeeld anders te eten, suikervrij bijvoorbeeld. Dat kan ook door middel van gebalanceerde sapjes. Die laatste is wat Dr. Blend aanbiedt. Lees snel verder om te lezen hoe ik het vond, of ik het volhield en wat het mij uiteindelijk heeft opgeleverd.

Er kunnen verschillende redenen zijn om te sapvasten:

  • Kilo’s verliezen
  • Je lichaam ontgiften van zware metalen en andere giftige stoffen
  • Een reset om zo een gezonde levensstijl te creëren, richting het nieuwe jaar is het misschien zelfs wel onderdeel van de goede voornemens!
  • Voor je algehele fysieke en mentale gezondheid
  • Misschien vind je het een leuke uitdaging

Als je nog nooit een dergelijk programma hebt gedaan, wordt vaak aangeraden om met een paar dagen, bijvoorbeeld 3 dagen, te beginnen. Zelf had ik nog nooit eerder gedetoxt, maar ik hou wel van een uitdaging. Bovendien eet ik al gezond (alhoewel ik merk dat ik ongemerkt de afgelopen weken meer snoep – een van de redenen om een sapkuur te doen!). Een 5-daags Dr. Blend programma is dus wat ik kies. Maar, omdat ik het niet eerder heb gedaan, ga ik wel voor een variant met zowel fruit- als groentesappen. Als je een doorgewinterde detoxer bent, kun je ook alleen voor groentesappen gaan, of een 7-daagse detox kuur kiezen.

Wat zit er in een 5-daagse Dr. Blend box?

  • 30 sappen – voor elke dag 6
  • 15 shotjes – voor elke dag 3 (het kurkuma shot en het 4-uur shotje vind ik trouwens echt heel lekker! De gembershots zijn lekker spicy)
  • Verder zit erin: een boekje met het programma en uitleg over elk van de drankjes.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor meer of minder dagen. Zo is er een 1-daagse, 3-daagse en 7-daagse kuur. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan wordt 1 of 3 dagen aangeraden. Ben je een wat meer ervaren juice detoxer? Dan kun je ook voor 5 of 7 dagen gaan.

Wat eet ik op een dag?

Ik ben positief verrast als ik zie dat er veel flesjes in zitten. In het programma lees ik dat er best wel wat momenten zijn waarop ik een sap op een ‘shotje’ mag. Om precies te zijn drink ik op een dag 6 sappen en 3 ondersteundende shots. Bij shots kun je denken aan geconcentreerde gember- of kurkuma. Pittig, maar daar hou ik van :-).

Dag 1

Spannend, de eerste dag van mijn juice detox! Het eerste shot van de dag, kurkuma, vind ik in ieder geval superlekker. Die daarna iets minder, maar het smaakt in ieder geval gezond ;-). Om 4 uur verwacht ik een dipje, maar niets is minder waar. Misschien omdat ik om 3 uur een heerlijk ‘shotje’ heb gedronken met daarin onder andere guarana. En guarana bevat van nature cafeïne. Een lekker en natuurlijke energieloos dus, precies als ik het nodig heb. ‘s Avonds krijg ik wel een inkakmoment. Lekker rustig aan doen dus.

Dag 2

Op de tweede dag verwacht ik met veel honger wakker te worden, maar dat valt best mee. Het is belangrijk om tijdens een sapkuur niet te intensief te sporten. Ik doe een lichte workout ‘s ochtends en ‘s middags maak ik een wandelingetje. Als ik hoor dat de rest ‘s avonds pizza gaat eten, is er wel wat mentale kracht nodig om met mijn sapjes door te gaan en niet stiekem een stukje mee te pikken ;-). Maar, ik zet mijn beste beentje voor. door de dag heen heb ik af en toe trek, maar aangezien er ook best veel sapmomenten zijn, zakt dat al gauw. Afgezien van trek en zin in pizza (en eigenlijk hele simpele dingen die ik voorbij zie komen), heb ik nog weinig ‘afkickverschijnselen’ of andere ongemakken.

Dag 3

Na twee dagen, ben ik redelijk gewend aan het sapritme. Het eerste drankje van de dag en de laatste zijn trouwens altijd superlekker, dus dat is een meevaller :-). Halverwege de middag krijg ik wel een dipje. Rustig aan vandaag dus om zo min mogelijk energie te gebruiken. Ik merk dat ik wel weer uitkijk naar vast voedsel, maar meer omdat ik hele simpele dingen mis als een gezonde homemade poke bowl en een bloemkoolsalade.

Dag 4

Het is goed om na de sapkuur weer langzaam weer op te bouwen naar vast voedsel. De dagen na de sapkuur zal ik dus rustig aan gaan eten om mijn lichaam weer zo goed mogelijk te laten wennen. Immers krijgt je lichaam tijdens de detox per dag zo’n 600 calorieën binnen, geen vast voedsel en weinig vetten etc. Ik besluit dan ook op da 4, ondanks dat het goed gaat, ’s avonds een lichte maaltijd (vega homemade poke bowl) te eten. Vanaf morgenavond is het namelijk kerst, dus dan wil ik al wel weer een beetje opgebouwd zijn :-).

Dag 5

De laatste dag van onze sapkuur is aangebroken. Ik kijk er wel naar uit om het af te ronden. Toch kijk ik er ook met een gevoel van trots op terug. Vooral wilskracht en doorzettingsvermogen hebben een goede training gehad. Daarnaast staat aan het einde van de detoxweek de weegschaal op -3 kilogram en zijn er ook enkele centimeters minder buikomvang.  Zo goed als op het gewicht en figuur van voor mijn zwangerschap. 

Het belangrijkste vind ik dat mijn lichaam een reset heeft gehad, schadelijke stoffen wellicht heeft kunnen afvoeren, dat het een leuke challenge was en dat het me meer wilskracht heeft gegeven om minder toe te geven aan snaaien bijvoorbeeld. Natuurlijk hoort een traktatie, taartje of ander lekkers er af en toe bij. Maar dan wat meer mindful.

Wat heb ik aan de detox sapkuur gehad?

Zoals je hierboven kunt lezen ben ik zowel wat kilo’s als centimeters kwijt geraakt. Er is onvoldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan of en welke schadelijke stoffen nu worden afgevoerd. Wel voelt het heel gezond en als een mentale en fysieke reset. Ideaal voor zo na de feestdagen of om gezond het nieuwe jaar in te gaan. Ik denk dat het goed kan helpen om gezonde eetgewoonten te creëren en vast te houden als je dat nodig hebt.

Kortingscode Dr. Blend

De sapkuren van Dr. Blend zijn gebalanceerd en koudgeperst. Er wordt gewerkt met zo veel mogelijk seizoensproducten en ze worden 6 dagen per week geleverd. In sommige gevallen is er zelfs same day delivery mogelijk. Heb ik je nu enthousiast gemaakt om ook te gaan detoxen met Dr. Blend? Mooi! Ik mag mijn lezers, jullie dus, een speciale korting aanbieden:

Met de code Judith25@!Dr krijg je 25% korting op jouw detoxbox vol heerlijke en functionele sappen en ondersteunende shots.

Disclaimer: luister altijd goed naar je lichaam, ook dus als je een sapkuur doet. Heb je echt te weinig aan wat je binnenkrijgt? Voeg dan bijvoorbeeld als het nodig is een bouillon of crackers toe. Span je ook tijdens een kuur niet te veel in. Heftige workouts zijn even een no-go, maar lekker wandelen of een hele lichte workout is geen probleem. Mits jouw lichaam aangeeft dat dit kan.

Advertorial – i.s.m. Dr. Blend.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *