Michelinsterren workshop op Broer & Zus-dag (30 september)

My Food Blog
Michelinsterren workshop op Broer & Zus-dag (30 september)

Had jij al eens van Broer & Zus-dag gehoord? Ik persoonlijk nog niet eerder, totdat Groupon mij benaderde of ik mijn broer ook eens in het zonnetje wilde zetten op Broer & Zus-dag. Giel Beelen heeft het fenomeen in 2013 bedacht als ode aan zijn zus en dit jaar is het dus voor de vierde keer Broer & Zus-dag. Ik vond het leuk om hier aan mee te doen en daarom werd voor ons de perfecte activiteit uitgezocht, op basis van een van de vele (food!) anekdotes die ik over mijn broertje heb.

Kattenkwaad

Vroeger gingen we vrijwel elke zomer naar de VS, naar opa, oma, nichtjes en de rest van de familie en dat was er altijd wel tijd voor kattenkwaad. Vooral samen met de 2 nichtjes. We hadden ergens gelezen dat je met havermout gezichtsmaskers kon maken, dus besloten wij met z’n vieren naar beneden te sneaken toen iedereen sliep om zelf een havermoutmasker te maken. Midden in de nacht haalden we de havermout uit de keukenkastjes en mengden het met wat water en smeerden het op onze gezichten. Totdat opa ineens naar beneden en wij met onze ‘havermoutmaskers’ op ineens oog in oog met onze opa stonden. “Wat zijn jullie aan het doen” “Ehhhh… niks, doei, welterusten.” Toen de rest van de familie de volgende dag vroeg wat dat kabaal toch was zei mijn opa; “zo vreemd, ze stonden midden in de nacht havermout te eten.”

Koken bij Niven

Groupon activiteit die het beste bij ons paste is een kookworkshop bij sterrenrestaurant Niven*. We gaan met z’n tweeën en circa 6 andere deelnemers in een paar uur leren koken van een Michelsterrenchef, Niven Kunz. Nadat we hebben gekookt is het uiteraard tijd om alles op te eten en gaan we genieten van ons zelfgemaakte 4-ganger diner. Als klap op de vuurpijl krijgen we nog een fles likeur mee naar huis. Ik ben benieuwd wat we ervan vinden en dit keer laten we het eten netjes in het bakje en gaat het niet op ons gezicht ;-).

Heb jij ook een leuke anekdote over je broer? Laat het weten in de comments!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Michelinsterren workshop op Broer & Zus-dag (30 september)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.