Dit zijn dé food trends van het moment (6 x)

My Food Blog
Dit zijn dé food trends van het moment (6 x)

Wat is er hip en hot op food gebied op dit moment? Ik neem je mee naar de food trends en hypes van dit moment! Welke food trends heb jij al gespot en wat zou er nog meer op het lijstje moeten staan? Laat het weten in de comments!

Rainbow/ unicorn

Maar dan ook echt alles in rainbow of unicorn versie. Bagels, donuts, frappu’s, you name it. Mocht je onder een steen hebben gelegen, deze benaming wordt gebruikt voor items met heel veel kleuren tegelijk.

Poke

poke perfect Utrecht - review

De poke bowl heeft nu dan ook in Nederland voet aan wal gekregen. In Amsterdam is er al menig poke restaurant en ook Utrecht heeft al 2 poke restaurants. Poke bestaat uit een laag rijst, wat groenten (avocado, edamame boontjes, komkommer) en rauwe vis met een lekkere dressing en vaak nog een topping.

Avocado to a whole new level

De avocado trend is op zich eentje die al langer speelt, maar inmiddels neemt het steeds grotere proporties aan met heuse avo restaurants. Voor de liefhebber Avocado Show in Amsterdam is 7 dagen per week open en op het menu vind je o.a. avocado burgers, de ‘avocado garden’ en een avocado daquiri.

Minder vlees

Mensen worden zich steeds meer bewust van het effect op zowel ons eigen lichaam als op het milieu bij het eten van vlees. Steeds meer mensen gaan hier bewuster mee om door enkele dagen per week bewust geen vlees te eten en de dagen dat ze wel eten, vlees van betere kwaliteit te eten. Ik juich deze trend toe en kies zelf ook een aantal dagen per week voor vega dagen.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

We zijn een beetje wars van gekke trends en diëten en gaan terug naar de oorsprong. Was de term ‘fitgirl’ een jaar geleden uitermate cool, nu ben je bijna persona non grata als je jezelf firgirl noemt. Bewust genieten zonder dat het doorslaat lijkt nu het motto. Gewoon alles met mate.

Mexicaans én Japans in één

Blijkbaar is het een ding, want ik heb al meerdere Japans / Mexicaanse restaurants gezien. Best een gekke combi die zich uit in o.a. de sushi burrito. In Utrecht is er Rito’s, in Amsterdam Temakery.

Whiskey bars

Wijn bars kennen we al langer, maar ook de whiskey bar maakt inmiddels zijn opwachting! Het past heel goed in de ‘huiselijke’ trend. Echt keihard stappen lijkt (in ieder geval onder 30+’ers) een beetje uit en in plaats daarvan zijn spelletjes, vroeg op de avond stappen en gezellige avondjes thuis in.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *