Trending: de food trends in 2015

My Food Blog
Trending: de food trends in 2015

Follow my blog with Bloglovin
kookpunt food trends 2015

Vorige week was ik te gast bij Kookpunt, een van Nederlands grootste kookwinkels. Zij lieten mij, samen met een aantal andere foodbloggers, zien wat zij hebben ingekocht op de diverse foodbeurzen wereldwijd en welke trends zij daarbij spotten. Ik was trouwens nog nooit bij Kookpunt geweest, ondanks de vele verhalen die ik er al over had gehoord. Een mooi moment dus om eindelijk eens een kijkje te gaan nemen. Toen  ik voor de deur stond, dacht ik “huh, is dit het nou?” Maar schijn bedriegt, want ondanks dat het er van buiten klein uit zag, is het echt een mega grote winkel. We werden verwelkomd met een hip sapje uit een nog hippere glazen sap container. Die kregen we trouwens na afloop ook mee naar huis, dus dat worden veel feestjes en barbecues deze zomer! Dit waren meteen twee trends in één item: het buiten eten blijft hip. Er komen steeds mooiere buitenserviezen en bijvoorbeeld plastic ‘glazen’ die zo op het eerste oog echt van glas lijken. Picknickmanden, Big Green Eggs in diverse maten en dus deze mega sapflessen voor de betere buitenfeestjes. Nog een trend die hier bij paste is het ooit zo truttige weck. Helemaal terug van (nooit) weggeweest. Ook het Amerikaanse Kilner zien we dit jaar steeds vaker. Zelf ben ik ook fan van de weckpotjes en de veelzijdigheid ervan, dus wat mij betreft een leuke trend!

20150424_171446_resized-edit

Op het gebied van zelf maken waren er onder andere de kaasmaker van Lekue en de set om zelf boter te maken van slagroom. We kregen een stukje kaas die zelfgemaakt was met de Lekue set.  Niet een kaas boordevol smaak, wel lekker zacht en romig.

Ook de Spirelli en soortgelijke gadgets blijven in in 2015. Kookpunt liet gadgets zien waarmee je nog langere slierten kunt maken, maar ook waarmee je bijvoorbeeld komkommers kunt uithollen. Bovendien is ook naar mandolines, waarmee je op verschillende manieren kunt snijden, veel vraag. (Note to self: mandoline meer gaan gebruiken!).

20150424_163332

De trend die is ingezet door de AH met de moestuintjes, werd hier ook nog eens aangehaald. Want ziehier, de Plantui. Een soort plantenbak met verschillende zaadjes en altijd het perfecte licht. Het doet het betje denken aan een kruising tussen een plantenbak en een zonnebank. Met deze gadget krijg je de perfecte planten en nog snel ook. Je bent dan wel € 299,- verder, maar mooie kruiden heb je dan wel ;-).

De belangrijkste trends voor 2015 volgens Kookpunt

 • Buiten koken en eten
 • Weckpotjes, potten en flessen van Kilner en alles in deze stijl
 • Moestuintjes
 • Zelf (basics) maken
 • Spiraalsnijders en mandolines

Welke foodtrend denk jij dat het helemaal gaat maken in 2015?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Trending: de food trends in 2015

 • Paula

  Top dat jij er was , jij draagt nu ook bij aan het doorgeven van de nieuwste keukentrends.
  Geniet van limonade en meer lekkers uit de Lemonade Jar.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *