Kerstcadeaus voor foodies (20 x)

My Food Blog
Kerstcadeaus voor foodies (20 x)

Pas op: hier word je hebberig van!

Kerstcadeaus kopen voor foodies? Zoek je een leuk geschenk voor jouw moeder, collega of vriend? Er is zoveel om uit te kiezen! Geen nood, ik maak de keuze een beetje makkelijker voor je. En aangezien bijna iedereen wel van lekker eten en drinken houdt, is dit altijd een succes.

Dus, voor iedereen die van lekker eten houdt, bakken, koken, tafelen, borrelen of gewoon door kookboeken heen bladeren voor het slapengaan. Dit zijn mijn kerstcadeau tips!

Ik heb de cadeautips opgedeeld in categorieën:

  • kook- en bakboeken
  • keukengerei en apparatuur
  • tot slot alles voor op tafel.

In die laatste categorie vind je bijvoorbeeld serviezen en bestek. Maar ook andere bijzondere eyecatchers die niet op de eettafel mogen ontbreken. Wat denk je bijvoorbeeld van een sfeervolle waxinelichtjeshouder? Of een goudkleurige sodamaker? Een aantal van deze items pronken al in mijn keuken, maar mocht de kerstman meelezen: ik word ook heel blij van zo’n echt origineel cadeau van deze lijst! Zoek jij nog leuke kerstcadeaus? Laat je dan vooral inspireren door onderstaande tips! Ik weet zeker dat de ontvanger er erg blij mee is. En een cadeautje voor jezelf, dat kan natuurlijk ook ;-). Alvast veel shopplezier!

Kook- en bakboeken voor kerst

de leukste kookboeken voor kerst
Cadeau ideeën voor kerst: kook- en bakboeken
  1. Veg – Jamie Oliver. Zoals je wel vaker hier hebt kunnen lezen, was het Jamie Oliver die mij mijn eerste zetje in het koken gaf. Zijn risotto was het allereerste recept wat ik leerde maken. Het leuke is, dat Jamie afeglopen jaar een boek uitbracht met alleen maar vega recepten. Lekker en nog duurzamer ook! Een lekker bewust kerstcadeau dus.
  2. Beiroet – Merijn Tol. Merijn ken je misschien van haar boeken en series samen met Nadia Zerouali. Merijn bracht lange tijd door in Beiroet en schreef een boek vol heerlijke Midden-Oosterse recepten geïnspireerd op deze Libanese stad.
  3. Kerst Het Kookboek – Donna Hay. Deze vrouw heeft geen introductie meer nodig denk ik. Naast dat ze bekend staat om haar smakelijke en relatief eenvoudige gerechten, staat styling hoog in het vaandel bij deze Australische. Met haar kerst kookboek kun je derde kerstdag nog even nagenieten van de dagen en daarna natuurlijk ook ;-).
  4. Stamppotbijbel – Werner Drent. Voor iedereen die van lekkere Hollandse pot op z’n tijd houdt. Verras met nieuwe en originele stamppotten!
  5. Simpel – Ottolenghi. Het Midden-Oosten blijft een fascinerende keuken. Ottolenghi zette deze keuken op de kaart en blijft dat doen. Dit keer met een boek wat een stuk simpeler is. Kortere ingrediëntenlijsten en simpelere bereidingen. Voor beginnende foodies en ervaren lekkerbekken.
  6. Home Sweet Home XMAS – Yvette van Boven. Winterse plaatjes, mooie styling en lekker winters comfort food!
  7. Borreltijd – Susan Aretz. De koningin van het borrelen mag ik wel zeggen. Susan laat zien dat borrelen serious business is en meer dan alleen charcuterie of kaas. Voor iedereen die van borrelplanken, tapas, hapjes en shared dining houdt.
  8. Indo Rock – Vanja van der Leeden. De Indische keuken met een twist. Dit boek rockt!

Keukengerei en keukenapparatuur cadeaus voor kerst

kerstcadeaus voor in de keuken
Met deze keukenapparaten en handige hulpjes kun je een foodie wel blij maken deze kerst!
  1. Een van mijn beste keukenaankopen ooit is toch wel de KitchenAid. Ik heb hem in matzwart, maar deze mat-donkergroene kleur is ook wel heel erg sjiek! Kookpunt, € 699,-
  2. Met deze mooie, kleine vijzel wordt kruidenmengsels maken een feestje! Dille & Kamille, € 3,50.
  3. Voor wie een uitdaging niet uit de weg gaat en van een stukje entertainment in de keuken houdt is een crème brûlee brander hét perfecte cadeau. De Bijenkorf, € 52,50.
  4. Uit ervaring weet ik dat dit een hele fijne blender is! De Magimix Power Blender maakt soepen, smoothies, sauzen, ijs en nog veel meer. En, er zit een zelfreinigende functie op. Bol.com, € 175.
  5. Wie houdt er nou niet van poffertjes? En daarom: een poffertjespan! Dille & Kamille, € 39,95.
  6. Hoe stylish is deze Peugeot zoutmolen? De Bijenkorf, € 31,-

Eyecatchers voor op tafel

kerstcadeaus voor op tafel
Echte eyecatchers voor bij je keukentafel!
  1. Voor de liefhebbers van zeevruchten, een verzilverd mosselbestek. Oldenhof Kookwinkel, € 29,50.
  2. Elke taart of cake wordt een pièce de resistance op deze schaal. Mét stolp. Dille & Kamille, € 29,95.
  3. Voor de liefhebbers van lekkere gebakjes, koop je deze goudkleurige gebaksvorkjes. De Bijenkorf, € 23,95 (set van 2).
  4. Het Scandinavische Aarke maakt apparaten om zelf koolzuurhoudend water te maken. Deze in goudkleur is extra feestelijk! Oldenhof Kookwinkel, € 219,-.
  5. In tegenstelling tot de wereldbekende huisjes van KLM, kun je hier géén drank in vinden. Wel kun je er een waxinelichtje in doen en dat is me een partij gezellig. De Bijenkorf, € 10,95.
  6. Mocht degene voor wie je een cadeautje koopt fan zijn van de serie Outlander, een liefde voor ruitjes hebben of gewoon een gezellige koffie- of theeleut is, dan weet je wat je moet kopen. De Bijenkorf, € 12,95.

Dit artikel bevat affiliate links.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Kerstcadeaus voor foodies (20 x)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *