De leukste nieuwe Utrechtse restaurants

My Food Blog
De leukste nieuwe Utrechtse restaurants

Er gebeurt zo veel in Utrecht momenteel. Een aantal leuke nieuwe restaurants heeft haar deuren recent geopend, een aantal toffe nieuwe restaurants zal begin 2017 openen. Benieuwd welke nieuwe restaurants je niet mag missen? Ik maakte een lijstje! Ben jij al bij een van deze horeca gelegenheden geweest? Of heb je andere Utrecht tips? Laat het weten in de comments!

Instock

In Amsterdam en Den Haag bestond dit concept al en sinds kort dus ook in Utrecht. In het Jaffa huis op de Vleutenseweg huist nu Instock Utrecht. Je weet vast dat er jaarlijks veel eten wordt verspild. Instock speelt daar op in. Instock haalt onverkochte producten op bij o.a. Albert Heijn en poducenten en gebruikt deze ingrediënten om van te koken. Dat is bewust én lekker. Het leuke is dat je voor een heel zacht prijsje kunt eten wat ‘in stock’ is. Voor € 22.50 eet je hier een 3-gangen diner met mooie, eerlijke ingrediënten.

Meer info via instock.nl.

Lucas

In het verlengde van de Voorstraat, in de Wittevrouwenstraat huist Café Atelier Lucas. Een koffie- en theebar waar ze hun koffie en thee serieus nemen. Zo wordt de perfecte temperatuur gebruikt (en als theeleut weet ik dat dit belangrijk is voor lekkere thee!) en kun je een lekker taartje nuttigen bij je koffie of thee. Ook ontbijten of lunchen os mogelijk. En heb je weinig tijd? Je kunt het ook allemaal ‘to go’ krijgen.

Meer info via lucasutrecht.nl

Teds

Een trend die in 2016 begon: het hele dag ontbijt concept. Waarom kun je ‘s middags geen gepocheerd eitje of een croissantje krijgen? Een van de restaurants die met het ‘all day brunch’ concept kwam, is Teds. Dus of je nu ‘s ochtends of ‘s middags zin hebt in Eggs Benedict, wentelteefjes met banaan of croque monsieur, bij Teds kun je gewoon terecht. Op het altijd gezellige Wed vind je dit brunch restaurant.

Meer info via teds-place.nl

Familie van Rijk

Leuk om te zien dat de Amsterdamsestraatweg steeds meer leuke (horeca)tentjes krijgt. Een daarvan is het hippe Familie van Rijk: een delicatessenwinkel en horecazaakje ineen. Wijnen, kazen en vleeswaren zijn o.a. wat je hier mee naar huis kunt nemen óf ter plekke kunt eten.

Meer info via familievanrijk.nl

Piatto

Als je houdt van goed Italiaans eten én shared dining, dan is dit ‘the place to be’. Bij Piatto bestel je kleine gerechtjes à € 9.50. Leuk om met zijn allen te delen en heel veel verschillende dingetjes te proeven. Wat staat er zoal op de kaart? Vitello tonnato, diamanthaas, salsicce en risotto. Sluit af met een klassieker al tiramisú, affogato of scroppino. Piatto is super dichtbij het station, dus ook ideaal als je niet in de stad woont en gewoon een dagje Utrecht doet!

Meer info via restaurantpiatto.nl

De Kleine Parade

Ook bij de Kleine Parade kun je genieten van shared dining oftewel kleine hapjes (vandaar de naam), vergezeld door een lekker glas wijn. Verschillende werelddelen komen hier aan bod. Zo eet je er een ceviche, maar ook steak tartaar of burrata.

Meer info dekleineparade.nl

Popocatepetl

Als je nu denkt, “huh, dit bestaat toch al een eeuwigheid?” Je hebt gelijk! Popocatepetl Utrecht bestaat al ruim 30 jaar en dat betekent dat het tijd werd voor een restyling. Een lekker fris nieuw interieur. Geen schreeuwend felle kleuren meer maar classy groen met een vleugje roze. Denk hippe cactussen, staal en hout. Ook het eten heeft een restyling gekregen met voor een deel vertrouwde gerechten, maar ook een aantal vernieuwingen. Vanaf nu kun met meer cocktails en daarmee ook de perfecte start voor de borrelavond. Tip: probeer de calamares en de quesedillas eens. De calamares zijn heerlijk licht en mals, precies zoals het zou moeten zijn. Vanaf midden 2017 zullen ook de andere Popocatepetl vestigingen in Nederland een restyling krijgen.

Meer info via popo.nl

Opent begin 2017

Poke Perfect

Het is nog even wachten voordat Poke Perfect Utrecht opent, maar ik kan alvast niet wachten. Bij Poke perfect kun je poke bowls krijgen. Ben je nog niet bekend met poke? Het is een Hawaiiaans gerecht met rauwe vis, groente en rijst. Kun je echt niet wachten? Dan kun je alvast in Amsterdam gaan proeven, maar als het goed is gaat Poke Perfect Utrecht op de Korte Jansstraat heel gauw open!

Meer info via pokeperfect.nl

The Fish Market

Ook op de Fish Market Utrecht is het helaas nog heel eventjes wachten, maar het filiaal in Rotterdam is al een groot succes! Een seafood bar met dagverse producten als kreeftensoep, fruits de mer en vongole, alles voor een goede prijs!

Meer info via thefishmarket.nl

Opent april 2017

Simple in de Pastoe fabriek

Simple is al jaren een begrip in Utrecht. Ze staan in de Lekker 500 en koken de meest prachtige gerechten. Als je wilt met mooie wijnen! Op dit moment zitten ze nog midden in de stad, maar daar groeien ze uit. Binnenkort dus tijd voor een nieuwe locatie: de oude Pastoefabriek, aan het water. Een hele toffe industriële locatie met een prachtig terras aan het water.

Meer info via simpleutrecht.nl

Roost

Roost wordt een pop-up restaurant vlak voor parkeergarage Paardenveld én aan het water. Het resaurant zal van april tot en met okotber geopend zijn, maar bij een succes zal het wellicht blijvend zijn. Bij Roost kun je genieten van de ‘braai’, oftewel Zuid-Afrikaanse BBQ. Verwacht grote stukken vlees en een gezellige sfeer.

Meer info via Roost op Facebook

 

Foto header Peter Hessels via Flickr

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *