Hoe style je jouw kersttafel?

My Food Blog
Hoe style je jouw kersttafel?
tafel stylen kerst

Gesponsord – ‘Knock knock’… ‘who’s there?’ Kerst! Kerst staat voor de deur en dat betekent dat de dagen steeds korter, donkerder en gezelliger worden. Ik klaag dan wel over de kou en de regen, maar stiekem is het ook wel heel lekker. Als je helemaal nat geregend bent en binnen heerlijk kunt opwarmen met een mok warme chocolademelk. Bijna 10 jaar geleden vierde ik kerst met familie, op Jamaica. Leuk om eens een keer mee te maken zo’n kerst op de tropen, maar toch had ik veel minder kerstgevoel dan dat ik hier in Nederland heb. Ook al draaiden de kerstliedjes, stond er een opblaas kerstman en was er zelfs een heuse kerstband, onder een palmboom is het heerlijk maar heb je niet hetzelfde kerstgevoel. Doe me dan maar een kerst met sneeuw en kou (dan ga ik daarna wel lekker naar een warm eiland ;-)).

Een van die dingen die ik dan zo gezellig vind is uitgebreid dineren. En dat doe je natuurlijk het beste met een mooi aangeklede tafel met alles erop en er aan. Maar hoe versier je nou je kersttafel mooi? Om te beginnen kun je kiezen voor een formele of een informele setting. Welke je kiest ligt eraan hoe chique je je diner wilt laten zijn. Is het een beetje casual, zelf dingen pakken die op tafel staan? Of is het een compleet gala diner? Ik ga jullie hier in ieder geval bij helpen! Hieronder vind je twee voorbeelden: een informele tafelschikking en een een formele tafelschikking. Daar kun je uiteraard je eigen draai aan geven, (en bovendien verschillen de meningen ook weleens wat nou wel en niet in de tafelschikking thuis hoort), maar dit zijn de basics.

Marktplaats_informele tablesetting Marktplaats_formele tablesetting

Nouja …..basics, zo basic hoeft het natuurlijk allemaal niet te zijn. Want met alleen al deze items kun je ontzettend veel leuks. Ga bijvoorbeeld voor een mooi wit bord met een goud randje. Of ga voor heel oud zilver bestek. Of wat dacht je van kekke servetringen voor om de servetten heen? Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan, maar denk ook eens aan Marktplaats. Het leuke van Marktplaats is dat je op deze manier unieke items zult vinden én je betaalt er waarschijnlijk minder voor dan in de winkel; ook fijn in deze dure maanden! Je gebruikt deze stukken immers vast niet elke dag. Ben je klaar met deze ‘basics’ en is het je nog niet genoeg? Ga zelf lekker aan de slag. Maak voor iedereen naambordjes en een menu’tje. Die naambordjes hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn! Schrijf bijvoorbeeld op stevig papier de namen en plaats deze in een dennenappel. Nog meer DIY-ideeën vind je op Pinterest!

tafel dekken kerst

Heb jij al bedacht hoe je de kersttafel gaat versieren? En heb jij nog gouden tips die je graag wilt delen? Laat het weten in de comments!

Advertorial – in samenwerking met Marktplaats.nl

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *