Trending: thee zonder suiker

My Food Blog
Trending: thee zonder suiker
thee zonder suiker

Na de aflevering van Keuringsdienst van Waarde waaruit bleek dat in zakjes thee lang niet altijd alleen maar thee zit, schrok ik wel even. Ik dacht dat ik in ieder geval altijd heel gezond dronk: water, thee zonder suiker en af en toe een sapje. Dat bleek helaas dus niet zo te zijn, omdat theefabrikanten onder de noemer ‘aroma’ suikers aan de thee toeveogen. En dat terwijl je denkt dat je puur thee drinkt.

Nu is de vraag natuurlijk: welke theemerken kun je drinken zonder dat hier suiker aan is toegevoegd?

Je zou misschien denken dat alle biologische thees suikerloos zijn, maar dat is niet het geval. Over het algemeen verschilt het per soort. Er zijn merken die thees hebben die wel suikers bevatten en theesoorten hebben die geen suiker bevatten. Yogi tea is hier een van, met een aantal suikerloze thees maar ook een aantal thees met suiker. Over het algemeen als thee een ‘smaakje’ heeft, zou ik al extra goed letten op de verpakking. Let dan niet alleen op het woord ‘suiker’, maar ook ‘aroma’s’ en deze woorden.

Welke thee in ieder geval volledig suikervrij zegt te zijn is Celestial Seasonings. Er zitten enkel kruiden, vruchten en specerijen in. Géén suiker dus. Celestial Seasonings heeft verschillende varianten thee en is te koop bij onder meer AH, Jumbo en de Tuinen.

(Foto: Celestial Seasonings)

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Trending: thee zonder suiker

 • wolferien

  En in losse thee.. Denk je dat daar suiker in zit? in gewone smaakjesthee zit ook nog eens vaak zout! Als smaakversterker… Je moet het ook maar net allemaal weten :(

  Beantwoorden
  • Judith

   Ik heb geprobeerd dat antwoord te vinden, maar Simon Levelt bijvoorbeeld vermeldt nergens dat de thees suikervrij zijn. Sommige losse thees kunnen ook verdacht zoet smaken….

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *