Zalm in bladerdeeg van Jamie Oliver

  • voor 6 personen
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb je een diner met vrienden en geen inspiratie? Deze zalm en croute (zalm in bladerdeeg) van Jamie Oliver ziet er leuk uit, is een crowdpleaser en.... is hartstikke makkelijk te maken. Je hebt 10 minuten voorbereidingstijd nodig, de rest van de tijd staat de zalm in de oven en heb jij tijd voor je gasten! Serveertip: serveer er een frisse salade bij.

Zalm in bladerdeeg van Jamie Oliver

Zalm in bladerdeeg van Jamie Oliver

  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 800 g zalmfilet
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 200 g olijventapenade
  • 2 trostomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • peper
  • zout
  • 1 ei losgeklopt
  • scheutje olie

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C en laat ondertussen de bladerdeegvellen 10 minuten ontdooien.
  2. Bekleed een bakblik met de bladerdeegvellen en leg hier de zalm op (met de vette kant naar onderen). Besprenkel met olie, peper en zout en smeer de tapenade op de zalm.
  3. Leg de basilicumblaadjes hier bovenop.
  4. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes en leg de tomaat op de tapenade, gevolgd door de mozzarella.
  5. Smeer het bladerdeeg in met ei en bak gedurende 35-40 minuten op 200 C.

10 reacties op “Zalm in bladerdeeg van Jamie Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *