Spinaziesalade met avocado en venkel
- Door Merlijn de Klaver
- Frans, Nederlands
- voor 2 personen

Venkel of knolvenkel is echt zo’n groente waar veel mensen voorbij lopen. Dat is zonde! Want deze frisse groente met lichte anijssmaak is super gezond. Bovendien werkt het ook goed bij maagklachten. Van het loof kun je een heerlijke garnering maken bij salades. Venkelzaad wordt geroosterd en als smaakmaker gebruikt. Ik maakte vandaag een salade met de venkelknol.

Spinaziesalade met avocado en venkel
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 75 g verse spinazie
- 1 avocado
- 1 venkelknol
- 3-4 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn (of citroensap. Wil je het minder zuur kun je ook voor sinaasappelsap kiezen)
- 1 tl grove mosterd
- 1 tl honing
- pijnboompitjes
Benodigdheden
Instructies
- Spoel de venkelknol onder koud stromend water af. Verwijder eventuele bruine vlekjes met een dunschiller. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de knol. Verwijder het loof. Dit kun je bewaren en later fijnsnijden en over het gerecht strooien voor extra smaak en ter garnering.
- Je kunt de fijngesneden venkel rauw door de salade doen of eerst kort grillen.
- Snijd de avocado in dunne schijfjes.
- Was de spinazie (als dit nog niet is gebeurd), laat deze uitlekken en verwijder de steeltjes.
- Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing. Breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper.
- Bak de pijnboompitjes in een droge koekepan, totdat ze lichtgoudbruin worden.
- Meng de spinazie, venkel en avocado en breng het geheel op smaak met de dressing. Garneer met de pijnboompitjes.
Heerlijk. ….
Nu 1 van mij favorieten. ….
Dat is leuk om te horen :-).