Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

  • voor 12 personen
Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

Als iets gemaakt is met kokos heeft het sowieso al een streepje voor bij mij. Al van jongs af aan moet ik zeggen. Mijn opa en oma woonden in Guyana (cultureel gezien Caribisch, geografisch gezien Zuid-Amerika) en hadden een gigantische kokosnotenboom in de tuin. Ik was er altijd door gefascineerd en vind dan ook in de fotoalbums uit die tijd veel foto's hier omheen terug én iedereen herinnert zich nog altijd 'the big bunch', zoals ik de boom noemde, refererend naar de vele en vooral grote kokosnoten die eraan hingen. Opa en oma wonen inmiddels in een bungalow in Canada, maar mijn liefde voor kokos is onverminderd. Deze koekjes zijn glutenvrij en in plaats van reguliere suiker heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt. De getoaste kokos geeft een heerlijke licht gekarameliseerde smaak!

Ingrediënten

  • 45 g roomboter op kamertemperatuur
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 40 g fijngeraspte kokos
  • 20 g havermout
  • 1 ei
  • mespuntje zout
  • optioneel: 1/4 tl vanille-extract

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier en verspreid de kokos er overheen.
  3. Zet de plaat gedurende 7 minuten in de voorverwarmde oven en schud af en toe de kokos op zodat niet alleen de bovenkant verkleurt, maar alles.
  4. Meng alle ingrediënten tot een deeg. Is het nog te zacht? Zet het dan een aantal minuten in de koelkast.
  5. Bestuif je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik en steek met een uitsteker vormpjes uit.
  6. Leg de koekjes op een bakplaat en bak gedurende 12-15 minuten op 160 C.
59 mensen willen het maken
79 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

17 responses to “Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *