Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

  • Voor 12-20 koekjes personen
Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

Als iets gemaakt is met kokos heeft het sowieso al een streepje voor bij mij. Al van jongs af aan moet ik zeggen. Mijn opa en oma woonden in Guyana (cultureel gezien Caribisch, geografisch gezien Zuid-Amerika) en hadden een gigantische kokosnotenboom in de tuin. Ik was er altijd door gefascineerd en vind dan ook in de fotoalbums uit die tijd veel foto's hier omheen terug én iedereen herinnert zich nog altijd 'the big bunch', zoals ik de boom noemde, refererend naar de vele en vooral grote kokosnoten die eraan hingen. Opa en oma wonen inmiddels in een bungalow in Canada, maar mijn liefde voor kokos is onverminderd. Deze koekjes zijn glutenvrij en in plaats van reguliere suiker heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt. De getoaste kokos geeft een heerlijke licht gekarameliseerde smaak!

Ingrediënten

  • 45 g roomboter op kamertemperatuur
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 40 g fijngeraspte kokos
  • 20 g havermout
  • 1 ei
  • mespuntje zout
  • optioneel: 1/4 tl vanille-extract

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier en verspreid de kokos er overheen.
  3. Zet de plaat gedurende 7 minuten in de voorverwarmde oven en schud af en toe de kokos op zodat niet alleen de bovenkant verkleurt, maar alles.
  4. Meng alle ingrediënten tot een deeg. Is het nog te zacht? Zet het dan een aantal minuten in de koelkast.
  5. Bestuif je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik en steek met een uitsteker vormpjes uit.
  6. Leg de koekjes op een bakplaat en bak gedurende 12-15 minuten op 160 C.
32 mensen willen het maken
19 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

10 responses to “Superfood Sunday: kokoskoekjes met havermout

  • Desiree

    Dat ziet er erg lekker uit! Ik ben ook zo gek op kokos, dus deze ga ik zeker een keer proberen!

    Beantwoorden
    • Judith

      Als je van kokos houdt, zijn deze koekjes echt perfect. De geroosterde kokos smaakt bovendien heerlijk gekarameliseerd bijna.

      Beantwoorden
  • Daphne

    Lekkere koekjes! Deeg bleef bij mij wel erg nat. Maar met behulp ve lepel toch koekjes kunnen vormen!
    En je geeft aan in je recept – bestuif je werkblad. Maarre…met wat?
    En heb jij de havermout gemalen? Ik heb nu oats van AH basic gebruikt zonder te malen.

    Groet! Daphne

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Daphne, leuk dat je ze hebt gemaakt! Het werkblad kun je bestuiven met bloem zodat ze niet aan je werkblad vastplakken. Zelf gebruikte ik de oats van AH Basic gewoon zo, vind het zelf wel lekker als het nog wat grof is :-).

      Beantwoorden
  • Anne-Marije

    Bij mij blijven ze wel zacht, niet knapperig! Of is dat ook niet de bedoeling? Ik heb precies de hoeveelheden aangehouden van het recept.
    De smaak was wel heel erg lekker zeg!

    Beantwoorden
  • Eva

    Bij mij zijn ze ook zacht gebleven. Ik heb ze wat droger /. Knapperiger verwacht. De smaak was zeker lekker.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *