4 weetjes over vliegtuig eten

My Food Blog
4 weetjes over vliegtuig eten

Vliegtuig eten is vaak niet het meest inspirerende eten wat er is. Alhoewel het steeds beter wordt en ook sterk per vliegtuigmaatschappij verschilt. Ik heb vaak met Aziatische maatschappijen gevlogen waar het eten echt wel meer dan prima is (Singapore Airlines en Cathay Pacific bijvoorbeeld), maar wist je al dat je zintuigen en smaak daadwerkelijk anders zijn op grote hoogte? Het kan dus best dat die vliegtuigmaaltijd die je zo flauw vindt eigenlijk heel vol van smaak is. Head Chef & Menu Designer Mark Tazzioli van British Airways deelt vandaag 4 leuke weetjes over vliegtuig eten. Kun jij daar mooi rekening mee houden volgende keer als je aan boord van een vliegtuig zit ;-).

  1. Geen grap: je eten smaakt daadwerkelijk anders in het vliegtuig. Door de hoogte waarop je je bevindt verlies je zo’n 30% van je smaakvermogen. Dit komt door de droge vliegtuiglucht die het neusslijmvlies uitdroogt waardoor ons reukvermogen daalt. En reuk bepaalt voor 80% onze smaak. Om die reden worden alle smaken versterkt. Zo is een geroosterde wortel niet zomaar een geroosterde wortel maar eentje met kardemom of andere kruiden om zo de wortel wat meer smaak te geven.
  2. Het eten dat geserveerd wordt is specifiek aangepast op de route. Zo kan het dus voorkomen dat je onderweg naar China iets compleet anders krijgt dan onderweg naar Canada.
    Op de routes van en naar China en India zijn er speciaal regionale menu’s die worden geserveerd.
  3. Vlees van een struisvogel is niet te doen, dit wordt een vreselijk taaie hap als het in het vliegtuig wordt geserveerd. Ook oesters zul je niet snel tegenkomen, omdat dit te exclusief is. Het is juist de bedoeling dat mensen de ingrediënten kennen.
  4.   Er zijn altijd zo’n 250 verschillende maaltijden in omloop
    Het menu wordt per seizoen, dus vier keer per jaar, veranderd. Dat betekend dat alle menu’s van alle routes worden aangepast en, typisch voor British Airways, ook de Afternoon Tea’s veranderen. Een goed voorbeeld is Japan, Mark legt uit: ”Het merk van de rijst zetten we op het menu om zo aan de klanten te laten zien dat het goede rijst is.”

Wist jij dit al over vliegtuig eten? En houd jij als foodie wellicht rekening met het eten in je keuze voor een vliegtuigmaatschappij?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

4 reacties op “4 weetjes over vliegtuig eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *