5 kerstcadeaus voor foodies

My Food Blog

Voor je het weet is het kerst. Heb je nog geen cadeau? Geen nood! 7 originele tips voor je foodie friends en familie. Hiermee maak je ze écht blij!

White Christmas thee van Betjeman & Barton

BIBERON White Winter HD-2
De thees van Betjeman & Barton zijn legendarisch lekker! Special voor de feestdagen komen ze met een blik dat wat wegheeft van een gezellige yeti, speciaal voor hun White Christmas thee. De basisthee bestaat uit de  witte donzige bladeren van Pai Mu Tan (China) en is geparfumeerd met een klassiek aroma van bergamot uit Calabrië.

Te koop via Betjeman & Barton, €39,95 (blik) en €20,95 (125 g thee)

De Warme Winterkeuken van Caroline Hofberg

Varm_choclad

Met dit boek vind je het plotseling helemaal niet meer zo erg dat het koud is. In het boek van Caroline Hofberg komen heerlijke winterse gerechten voor. Wat dacht je portglühwein, mosselen in Guinness of een reerollade met vossenbessensaus? Tussen de gerechten door staan prachtige winterse foto’s van Scandinavië. Een cadeau voor reis- en kookliefhebbers dus!

De Warme Winterkeuken door Caroline Hofberg, Kosmos 2014, adviesprijs € 17,99

Elle Eten

elle eten

Elle Eten is vernieuwd en dat zie je! Ze noemen het zelf een ‘bookazine’, omdat het lijkt op een kruising tussen een boek en een tijdschrift. Het staat, zoals je gewend bent weer vol heerlijke inspiratie en is leuk voor je koffietafel door de vele mooie plaatjes.

Elle Eten, nr. 6 2014, €7,99

Een kerstpakket van La Vialla

la vialla
Over La Vialla schreef ik al eerder en mijn enthousiasme over hen en hun producten is onverminderd. Speciaal voor de feestdagen hebben ze, bovenop hun regulier pakketten, wat extra feestelijke pakketten. Mijn favoriet is die met panettone, het heerlijke Italiaanse kerstbrood. Hoe leuk is het om dit te geven óf te krijgen? :-) (En samen lekker op te eten?)

Te koop via La Vialla, prijzen v.a. € 23,95

Authentieke kruiden van Souq

Sumak van Souq

Nadia en Merijn ken je misschien wel van 24Kitchen of hun boeken. Sinds kort hebben ze hun eigen kruidenlijn vol met authentieke Midden-Oosterse kruiden en smaakmakers. Wat dacht je van rozenwater, sumak, za’atar of freekeh? Souq lanceert in één keer negen producten: kruiden, smaakmakers en andere basis-ingrediënten uit de Libanese en Palestijnse keuken. Za’atar natuurlijk, sumak en tahini. Maar ook minder bekende ingrediënten als mograbieh (parelcouscous) en freekeh (jonge groene tarwe). Alle ingrediënten komen van kleine lokale leveranciers of kleine coöperaties. Dus naast dat je een leuk en mooi cadeau geeft, geef je hiermee ook een heel bewust cadeau :-)!

Te koop bij de betere delicatessenwinkel en via www.vvthuis.nl, v.a. € 3,95

 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *