Besparen in de keuken: 9 tips!

My Food Blog
Besparen in de keuken: 9 tips!
Besparen in de keuken

Omdat ik merkte dat de budget recepten populair zijn p myfoodblog, besloot ik een nieuwe categorie te beginnen: “besparen met Judith”. Hierin zal ik je vertellen hoe je kan besparen in de keuken bijvoorbeeld. De 9 beste tips op een rijtje!

  • Check eens per week je koelkast en maak met alle restjes in de koelkast een gerecht. Er zou zomaar iets verrassend lekkers uit kunnen komen.
  • Sla houdbare dingen in als ze in de aanbieding zijn. Denk aan rijst, conserven en schoonmaakmiddelen.
  • Koop grote verpakkingen vlees, portioneer ze thuis in kleinere hoeveelheden en leg ze zo in de vriezer. Ook hiervoor geldt: koop het als het in de aanbieding is, in de vriezer kun je het lang goed houden. Als het om besparen gaat is de vriezer een van je grootste vrienden!
  • Oud brood (droog, dus niet beschimmeld!!) kun je nog goed gebruiken voor gehaktballen of een broodpudding.
  • Eet minimaal eens per week vegetarisch. Niet alleen bespaart het je geld, het is ook goed voor je lichaam en voor de natuur om een vleesloze dag in te lassen.
  • Maak aan het begin van de week een weekmenu en maak naar aanleiding daarvan een boodschappenlijstje. Op deze manier koop je alleen wat je echt nodig hebt en kun je sommige producten over meerdere dagen gebruiken.
  •  Voorgesneden en voorgekookte aardappelen? Voorgesneden en gewassen sla? Handig is het zeker, maar het kost ook meer. Probeer dus wat vaker gewoon een kropsla te kopen of een zak ongeschilde aardappels.
  • Heb je een tuin(tje) of balkon? Perfect voor een kruidentuintje! Je hoeft de planten maar één keer te kopen en kunt daarna maanden of soms wel jaren met de kruidenplanten doen.
  • Check in de supermarkt altijd je bonnetje, het komt nog vaak voor dat er iets verkeerd wordt aangeslagen of een korting niet automatisch wordt verrekend.

Heb jij ook een goede bespaar tip? Laat het weten in de comments!

Volgende keer vertel ik je hoe je kunt besparen uit eten.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Besparen in de keuken: 9 tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *