Besparen uit eten: 5 tips

My Food Blog
Besparen uit eten

Uit eten gaan is hartstikke leuk. Je proeft eens wat anders dan normaal en voor mij is het ook echt een moment van ontspanning en genieten. Ik denk dat we gemiddeld 2 keer per maand uit eten gaan, maar hoe houd je het nou betaalbaar? Ik heb 5 tips voor je waardoor je maximaal kunt genieten van je diner buiten de deur, maar toch kunt besparen. Wat is jouw favoriete bespaar tip?

Besparen uit eten – 5 tips

  • Hou sites als Iens dinerdeals en Groupon goed in de gaten. Wij hebben zo al twee keer een heerlijk diner gehad wat anders bijna het dubbele had gekost!
  • Steeds meer restaurants serveren ook kraanwater. Zo hoef je geen fles spa blauw meer te bestellen. Sommige restaurants rekenen wel geld voor kraanwater, maar het is altijd stukken minder dan mineraalwater.
  • Maandag tot en met woensdag is het vaak rustig in restaurants. Voor sommige restaurants een reden om op die dagen kortingen aan te bieden. Ga dus eens uit eten op een dinsdag in plaats van zaterdag. Word je waarschijnlijk nog sneller geholpen ook.
  • Ben je een kleine eter? Steeds meer restaurants bieden een grote en een kleine portie van hun gerechten aan. Zo hoef je niet meer te eten dan je op kunt en bespaar je geld.
  • Deze tip geldt vooral op vakantie, maar ook in Nederland. Buiten het centrum van (grote) steden vind je vaak ook leuke restaurantjes, minder toeristisch, echt lokaal en: over het algemeen goedkoper, omdat de restauranteigenaar geen hoge huurprijzen hoeft op te hoesten.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *