Eten met de seizoenen is hip. Of nouja, eigenlijk is het juist heel ‘ouderwets’. In die zin dat mensen vroeger altijd aten wat er in het seizoen is. Ik probeer er zelf ook zoveel mogelijk op te letten, beter voor de portemonnee en het milieu! Bloemkool is zo’n groentesoort die nu helemaal in het seizoen is. Omdat er zo ontzettend veel mogelijk is met bloemkool, ging ik voor jullie op zoek naar de allerlekkerste bloemkoolrecepten. Hoe eet jij het liefste je bloemkool?
Met bloemkool kun je een gezonde pizza bodem maken! Een guilty pleasure die ineens niet zo guilty meer is.
Ok, de foto lijkt nergens op, maar het gerecht zelf is lekker zacht en lichtzoet door het gebruik van onder andere peer.
Het lijkt net couscous, maar kijk eens goed. De ‘couscous’ is gemaakt van bloemkool. Een lekkere low-carb variant op couscous dus.
Lekker om zo te eten of om te toppen met nog meer groenten, kaas, of wat je maar lekker vindt.
Pasta al forno zoals je hem nog nooit hebt gegeten: met bloemkool worst en saus.
Dat bloemkool niet altijd leidt tot gezonde recepten, bewijst dit recept wel. Toch loopt het water me in de mond bij het zien van deze gefrituurde bloemkool en gorgonzola saus.
Last but not least: een klassieker uit de Indiase keuken.
Die gefrituurde bloemkool lijkt mij wel lekker!
Hi Judith!
wat leuk om mijn pasta recept hier terug te vinden!
En bedankt voor het plaatsen ;-)
Groetjes, Betty
Hi Betty, bedankt voor je reactie :-). Het recept lijkt me echt superlekker :-)! Groetjes,
Judith
[…] en het milieu! Bloemkool is zo’n groentesoort die nu helemaal in het seizoen… Read more » Bekijk het hele […]
[…] Pagrach heeft er op haar pagina ‘myfoodblog’ een zevental op een rij gezet. Van bloemkool als pizzabodem tot gefrituurde bloemkoolroosjes. Maar […]