Veggie: zachte bloemkoolschotel
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen

Toen ik de basis voor dit recept las in The Guadian, zonder foto, werd ik getriggerd: een schotel met gepureerde bloemkool en peer als basis, zou dit nou lekker zijn? En dat was het! Het is een hele zachte schotel die wat doet denken aan aardappelpuree in laagjes met groenten ertussen. Perfect als je een origineel bloemkool recept zoekt!

Veggie: zachte bloemkoolschotel
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 3 eieren
- 3 peren
- 2 beschuitjes
- 1/2 tl nootmuskaat
- snufje zout
- 1/4 tl peper
- 200 g kikkererwten
- 1 rode paprika ontdaan van zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden
- 1 rode ui in dunne ringen
- 1 el verse peterselie
Benodigdheden
- blender / staafmixer
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de bloekool in roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar.
- Schil intussen de peren en verwijder de klokhuizen.
- In een blender of staafmixer pureer je de bloemkool, peren, eieren, beschuit, peper, zout en nootmuskaat tot een gladde massa.
- Giet eenderde van het mengsel in de ovenschaal.
- Strooi hier de paprika en ui overheen.
- Giet nu nog eenderde van het bloemkoolmengsel in de ovenschaal. Verdeel hier de kikkererwten overheen.
- Giet het resterende deel van de bloemkoolpuree hier overheen en bak in 30 minuten gaar, totdat de bovenkant licht begint te verkleuren.
- Garneer met peterselie.
Hij lijkt me lekker en eens een andere manier van bloemkool eten.
Ik heb dit recept vandaag gemaakt maar ik vond de paprika en de uien nog te rauw. De volgende keer bak ik de uien en paprika even aan of ik laat het langer in de oven staan.