Broodje falafel

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een broodje falafel heb je misschien weleens gegeten. In mijn studententijd in Utrecht was het een immens populair fenomeen rond een uur of 3 's nachts, na het stappen. Falafel is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit gefrituurde kikkererwten balletjes. Nou klinkt dat nu niet meteen heel aantrekkelijk, maar geloof me, falafel in combinatie met een pitabroodje, zelfgemaakte knoflookyoghurtsaus en ijsbergsla is niet te versmaden.

Broodje falafel

Broodje falafel

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Falafelballetjes:
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 1 el korianderzaad
  • 1 1/2 el komijn
  • 1 el bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 el verse peterselie
  • snufje zout
  • arachideolie om ze in te bakken/frituren
  • Knoflookyoghurtsaus:
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl fijngesneden peterselie
  • 1 el fijngesneden stukjes komkommer (zo fijn mogelijk)
  • Verder nodig:
  • ijsbergsla
  • pitabroodjes

Benodigdheden

  1. blender/staafmixer
  2. wok /friteuse

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten voor de falafelballetjes in de blender of staafmixer. Pureer totdat je een gladde puree hebt.
  2. Vorm zo'n 16 balletjes van de puree.
  3. Verwarm de friteuse of doe wat arachideolie in een wok en laat deze heet worden.
  4. Bak hier de falafel goudbruin in.
  5. Voor de saus pers je het teentje knoflook uit en meng je dit met de yoghurt, peterselie en komkommer.
  6. Vul de pitabroodjes met falafel, ijsbergsla en saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *