Broodje falafel

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Broodje falafel

Een broodje falafel heb je misschien weleens gegeten. In mijn studententijd in Utrecht was het een immens populair fenomeen rond een uur of 3 's nachts, na het stappen. Falafel is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit gefrituurde kikkererwten balletjes. Nou klinkt dat nu niet meteen heel aantrekkelijk, maar geloof me, falafel in combinatie met een pitabroodje, zelfgemaakte knoflookyoghurtsaus en ijsbergsla is niet te versmaden.

Ingrediënten

  • Falafelballetjes:
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 1 el korianderzaad
  • 1 1/2 el komijn
  • 1 el bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 el verse peterselie
  • snufje zout
  • arachideolie om ze in te bakken/frituren
  • Knoflookyoghurtsaus:
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl fijngesneden peterselie
  • 1 el fijngesneden stukjes komkommer (zo fijn mogelijk)
  • Verder nodig:
  • ijsbergsla
  • pitabroodjes

Benodigdheden

  1. blender/staafmixer
  2. wok /friteuse

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten voor de falafelballetjes in de blender of staafmixer. Pureer totdat je een gladde puree hebt.
  2. Vorm zo'n 16 balletjes van de puree.
  3. Verwarm de friteuse of doe wat arachideolie in een wok en laat deze heet worden.
  4. Bak hier de falafel goudbruin in.
  5. Voor de saus pers je het teentje knoflook uit en meng je dit met de yoghurt, peterselie en komkommer.
  6. Vul de pitabroodjes met falafel, ijsbergsla en saus.
8 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *