Even voorstellen: Amar

My Food Blog

Vanaf vandaag is er een nieuwe gastblogger op Myfoodblog! Amar neemt jullie mee in de wondere wereld van de Midden-Oosterse keuken. Heb je vragen aan Amar? Laat het weten in de comments. Morgen staat haar eerste recept online! Lees hieronder haar verhaal over haar liefde voor eten en experimenten in de keuken.

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten!

Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten. Toen ik op mijn 18e op mezelf ging, had ik in mijn hele leven nog nooit anders dan Libanees gegeten en ging er een wereld voor mij open met allerlei nieuws bij etentjes en het zelfstandig recepten uit proberen. Ik ging de recepten die ik vond combineren met hetgeen wat we thuis altijd maakten wat tot hele verassende en lekkere resultaten leidde. De uitdaging vond ik vooral om Libanese gerechten te maken op een dergelijke toegankelijke wijze en te introduceren aan vrienden en mijn toenmalige huisgenoten. De Libanese keuken is nu aan het opkomen ook hier en helemaal hot! Maar dat kan ook haast niet anders, wie wordt er niet verliefd op de frisse doch kruidige en verassende recepten uit de Libanese keuken? Maar niet alleen dat, het is bovendien ontzettend gezond allemaal! Bijna alle producten die je gebruikt voor het eten zijn puur en vers en met ontzettend veel groentes en variatie. Doordat de Libanese keuken vooral werkt met mezzes is het ook ontzettend leuk om te doen als je kookt voor anderen. Doordat er zo veel verschillende dingen op tafel komen en je zo uren kunt tafelen terwijl je van alles wat smikkelt!

In het dagelijkse leven studeer ik rechten en grijp ik momenteel graag elke vrije dag aan om te spenderen met nieuwe recepten uitproberen, soms geslaagd en soms minder geslaagd met altijd vriendlief als proefkonijn. Maar lekker eten maken kent geen regels en geen grenzen en dat maakt het elke keer opnieuw weer leuk. Daarom ben ik ook erg blij om op Myfoodblog.nl als gastblogger te beginnen en jullie zo een beetje mee te nemen in de Midden-Oosterse keuken en soms minder Midden-Oosterse keuken!

Mocht je suggesties of vragen hebben kun je door middel van een berichtje op de blog reageren! Ik hoor graag wat jullie er van vonden!

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten! Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten.

3 reacties op “Even voorstellen: Amar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *