Trending: hippe drankjes – dé drankjes voor zomer 2014

My Food Blog

Wat zijn lekkere nieuwe drankjes? Met welk drankje ben je helemaal ‘hip & happening’ in 2014? Ik zocht het voor je uit! Dus, lees verder en doe er je voordeel mee op het terras, in het park of lekker thuis op je dakterras.

Kokoswater

coconut

Niet voor niets zeer populair onder de health freaks onder ons: kokoswater bevat minder dan 20 calorieën per 100 ml. Daarnaast stabiliseert het je suikerspiegel, geeft het je stofwisseling een boost en zit er een hele bups aan vitamines en mineralen in waaronder vitamine B, C, magnesium en kalium. Kokoswater kun je krijgen door een kokosnoot te lijf te gaan, maar makkelijker is om kokoswater te kopen. Let dan goed op dat er geen suiker, smaak- of zoetstoffen zijn toegevoegd. Kokoswater is ook een perfecte basis voor cocktails en mocktails!

Oranjekorn

Berentzen Oranjekorn

‘Oldskool’ Apfelkorn, maar dan oranje, speciaal voor het WK. Haal je brulshirt, Bavariajurkje of Sambashirt maar uit de kast en moedig Nederland aan met een Oranjekorn in de hand!

Hugo

Afgelopen jaren zag je Hugo steeds meer op de Nederlandse terrassen, in 2014 zal het niet weg te denken zijn. Hugo is een cocktail uit Noord-Italië en doet denken aan een mojito met prosecco. Er zit dan ook limoen, munt, prosecco en vlierbloesemsiroop in. (zelf Hugo maken kan met dit recept, Hugo kant-en-klaar kopen kan onder meer bij Jumbo Supermarkten)

Homemade ice tea

Geen zoete ice tea waar een berg suikerklontjes in zit, maar een zelfgemaakte variant. Zet sterke thee met een lekker smaakje (mijn favoriet voor ice tea is Pink Fizz!) en schenk uit over een kan vol ijsklontjes. Nog niet zoet genoeg? Voeg een beetje (!) suiker of agavesiroop toe.

Radler

drink

Degenen die vaak naar Duitsland gaan kenden het drankje vast al. Deze mix van bier en limonade (vaak 7Up/ Sprite) is van een aantal biermerken kant-en-klaar te kopen, maar je kan hem ook makkelijk zelf maken. Een half glas bier, vullen met 7Up en je hebt een verfrissende Radler. (Bij de oudere Nederlanders misschien bekend als ‘sneeuwwitje’). Overigens wint rosébier ook nog meer terrein met steeds meer biermerken die met een variant komen.

Limonsecco

Een mix van, je raadt het al, prosecco en limoncello. Fris en bubbelig. Prosecco doet het sowieso zomers goed, of het nou los is of in een mix (zoals ook hierboven in de Hugo), prosecco is feestelijk en licht.

Heb jij al een favoriet zomerdrankje voor 2014? Laat het weten in de comments!

Meer inspiratie nodig voor zomer 2014? Kijk eens op dit leuke blog van Maaike en Imma!

Foto’s: Tom Woodward en Nam Ngo via Flickr

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Trending: hippe drankjes – dé drankjes voor zomer 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.