Jullie zagen het misschien al op Facebook, maar myfoodblog heeft een aantal leuke nieuwe gastbloggers! Eén van de gastbloggers is Devon. Zijn eerste artikel, over werken met chocolade, zal morgen verschijnen op het blog. Hieronder lees je alvast meer over hem.
Mijn naam is Devon, woon in Tiel samen met mijn partner Jolmer. Mijn beroep is Zelfstandig werkend kok en ben momenteel werkzaam bij café restaurant de Ontmoeting in Culemborg.
Van kinds af aan ben ik altijd al bezig geweest met koken, van appelflappen tot lekkere pasta`s. Zo ben ik uiteindelijk in de horeca terecht gekomen. Op mijn dertiende had ik mijn eerste baantje in een restaurant als afwas jongen, waar ik al snel voorgerechten en sauzen mocht maken. Daar is het allemaal veel serieuzer geworden. Op mijn 16e ben ik begonnen met mijn opleiding als kok en die heb ik afgerond op mijn 19e. In mijn opleidingstijd heb ik bij veel verschillende sectoren gewerkt, van cateraar en hotel to à la carte en gaarkeuken. Door in al die verschillende sectoren te werken ben ik er achter gekomen dat ik à la carte het leukste vind om te doen.
Niet alleen op m’n werk , was ik druk met koken bezig ook thuis hou ik er van om lekkere diners te geven voor vrienden en familie. Niks leukers om je gasten te zien smullen met een lekker glas wijn en bord vol bourgondisch eten.
Thuis is voor mij een plek waar ik lekker kan experimenteren met verschillende kruiden, groentes en verschillende soorten vlees. Het gaat bij mij ook met vallen en opstaan; sommige combinaties kunnen en sommige echt niet. Het is gewoon leuk om verschillende ingrediënten te gebruiken en te combineren zodat je leuke en creatieve gerechten kunt voorschotelen.
Wanneer we op vakantie gaan, wat redelijk vaak voorkomt, geniet ik ervan om zo veel mogelijk verschillende en nieuwe dingen te proberen. Zo zijn we vorig jaar naar Vietnam geweest, waar de smaken en geuren zo anders zijn dan in Nederland. Dat ik gewoon niet uitgegeten raakte, daar hebben we van alles geproefd. Zo hebben we daar verschillende vruchten en groenten gegeten die ik hier in Nederland nog niet ben tegen gekomen. Die zelfs niet in de boeken van school stonden , zo leer ik telkens iets nieuws en dat is het leuken aan koken het blijft je verrassen.
Omdat het zoeken naar de juiste combinaties best lastig kan zijn, ga ik samen met myfoodblog verschillende gerechten, technieken en nieuwe ingrediënten bespreken in een blog. Zo hoop ik jullie te kunnen helpen in het zoeken naar nieuwe en leuke creatieve gerechten, waar iedereen van zal smullen.
Groetjes Devon Velders
wat leuk! ben heel benieuwd naar zijn blogs!