Introducing: myfoodblog’s gastblogger Gaitri Pagrach-Chandra

My Food Blog
Introducing: myfoodblog’s gastblogger Gaitri Pagrach-Chandra
Gaitri Pagrach-Chandra

Hallo lezers van myfoodblog.nl. Jullie gastvrouw Judith (die tevens mijn dochter is) heeft mij gevraagd om een rubriekje te verzorgen op dit blog. Vanaf heden ben ik beschikbaar om al jullie bakvragen te beantwoorden.

Waarom ik? Het feit dat ik een aantal bak- en kookboeken heb geschreven, in binnen- en buitenland, zal hebben meegewogen. Misschien kennen jullie mij als auteur van Het Nederlands Bakboek (Kosmos Uitgevers), het eerste boek dat ik in het Nederlands heb geschreven. Mijn andere boeken zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar, maar dan in vertaling. Vertaling, want ik schrijf normaal gesproken in het Engels, mijn moedertaal. Dat is een heel verhaal en als je het echt wilt weten, kun je het beste een kijkje nemen op mijn website. Ik zal het hier kort en bondig houden: ik ben in Brits Guyana opgegroeid en ben in Canada en Spanje Politieke Wetenschappen en Moderne Talen gaan studeren. Tijdens mijn studie ontmoette ik een knappe Nederlander met wie ik later trouwde. De vader van Judith en haar broer Leon, dus. Ik houd me voornamelijk bezig met schrijven en recepten ontwikkelen, en ben ook betrokken bij vrijwilligersprojecten in ons dorp en omgeving. Ik lees en reis graag en sinds kort heb ik een nieuwe hobby: boetseren met klei. Het heeft opvallend veel overeenkomsten met bakken, moet ik zeggen.

Maar nu terzake. Hebben jullie vragen over een bepaald ingrediënt, of vraag je je af waarom je baksel niet zo goed lukt, of weet je niet hoe je iets het beste aan kunt pakken? Stuur je vraag naar Judith op dit blog en ik zal proberen hulp te bieden.

Morgen zal ik de allereerste lezersvraag beantwoorden: wat is het verschil tussen bakpoeder en baksoda?

Misschien kennen jullie mij als auteur van Het Nederlands Bakboek (Kosmos Uitgevers), het eerste boek dat ik in het Nederlands heb geschreven. Ik houd me voornamelijk bezig met schrijven en recepten ontwikkelen, en ben ook betrokken bij vrijwilligersprojecten in ons dorp en omgeving. Ik lees en reis graag en sinds kort heb ik een nieuwe hobby: boetseren met klei. Het heeft opvallend veel overeenkomsten met bakken, moet ik zeggen. Heb je een vraag over een ingrediënt? Of wil je weten waarom een baksel mislukt? Laat mij het weten!

5 reacties op “Introducing: myfoodblog’s gastblogger Gaitri Pagrach-Chandra

 • Vanessa

  Wat ontzettend leuk Judith en ook mevr Pagrach..benieuwd naar uw avonturen..ik weet niet of u bekend bent met “pepperpot” maar dat zou ik willen leren ;)

  Beantwoorden
  • Gaitri Pagrach-Chandra

   Hallo Vanessa, het zal niet meevallen om dé smaakmaker van pepperpot hier te kopen: namelijk cassareep. Het wordt op traditionele wijze gemaakt van gefermenteerde cassave. Het lijkt qua uiterlijk op ketjap, maar smaakt anders. Zonder cassareep, kun je pepperpot eigenlijk niet maken, helaas.

   Beantwoorden
   • Vanessa

    Oww maar das jammer!! Dan moet ik maar wachten..in suriname maken ze het met Kasripo..misschien moet ik daarnaar op zoek..;) Dank voor uw antw iig..gr Vanessa

    Beantwoorden
 • Gaitri Pagrach-Chandra

  Ik ken kasaripo niet Vanessa, maar als ik van de naam uitga, kan het om hetzelfde product gaan. Wij gebruiken natuurlijk een Engelse uitspraak. Let wel op, als je het koopt, dat het de echte is. Je komt vaak ook gebrande suiker/karamel en dat soort dingen tegen, onder de naam cassareep. Succes!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *