Jamie magazine nr. 25 + WINACTIE!

My Food Blog
Jamie magazine nr. 25 + WINACTIE!
Jamie magazine

Deze winactie is inmiddels afgelopen. De winnaars vind je hier. Bedankt voor het meedoen!

Congratulations mr. Oliver! Al een aantal keer noemde ik hem op myfoodblog, ik houd namelijk van de toegankelijkheid van zijn recepten, de eenvoud en de eigengereidheid. Er zijn teveel recepten van Jamie Oliver die ik lekker vind om een favoriet te hebben, maar waar ik meteen aan denk is zijn zalm ‘en croute’. De charmante, licht slissende kok met het geinige accent werd bekend met The Naked Chef. Al snel volgden boeken en vanaf toen ging het snel. Inmiddels heeft hij restaurants in diverse landen, een eigen keukenlijn, een mooie app, veel populaire boeken, brengt hij af en toe de politiek in de UK zelfs in beweging en heeft hij natuurlijk zijn eigen tijdschrift(en). En wat zijn tijdschrift betreft dubbel feest, want in de UK bracht hij zojuist zijn 50e nummer uit, in Nederland is nu de 25e editie verschenen en dat wordt gevierd. Bij een feestje horen cadeautjes, dus ik mag maar liefst 5 DVD’s weggeven van Jamie in 30 minuten! Het enige wat je hoeft te doen is in de comments of op Facebook te laten weten voor wie jij wil koken in 30 minuten.

Mijn favorieten uit het 25e nummer van Jamie magazine:

Must bake

Iedereen die me kent weet dat ik gek ben op én chocolade én zoetigheden. Van de decadente chocoladestapeltaart loopt het water me dan ook meteen in de mond. Wat een caloriebom, maar wat ontzettend lekker ziet dit eruit. Lagen chocoladecake met een knapperige vulling en een nogafrosting. Hemels! Zodra het weer gaat regenen weet ik wat ik ga bakken.

Must read

“Eilandverhalen”, met deze reportage over Mallorca kom je alvast (of weer!) in de vakantiestemming. Prachtige plaatjes en natuurlijk de specialiteiten van het eiland.

Must drink

Op zoek naar een lekker (alcoholisch) drankje? De New Blossom, de cocktail op bladzijde 41 bevat onder meer cachaça, oranjebloesemwater en passievrucht en lijkt mij een heerlijke dorstlesser voor fijne zomeravonden.

Must eat

Gegrilde sardientjes met venkel en salsa verde van kruisbessen. Dit gerecht maakte de Britse redactie tijdens hun jubileum (50 nummers maar liefst) en doet me denken aan mijn tijd aan de Spaanse talenschool in Sevilla, waar men dol was op sardientjes. Dit lijkt me wel een heel bijzonder gerecht met sardines.

Je maakt tot en met 9 augustus kans op 1 van de 5 DVD’s. Op 10 augustus worden de winnaars bekend gemaakt.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

9 reacties op “Jamie magazine nr. 25 + WINACTIE!

 • Sandra

  Ik zou heel graag eens een keer lekker goed en uitgebreid willen koken voor mijn vriend! Hij is normaal gesproken de kok des huizes, maar als de rollen een keer omgedraaid mogen worden… dan heel graag met een geweldige Jamie DVD :D

  Beantwoorden
 • Ineke

  Ik kook vrij regelmatig en krijg altijd wel complimentjes. Maar als ik voor een groep moet koken dan gaat het vaak mis.. Maar ik wil zo graag eens een dinner doen voor vrienden :(.. Dus met een DVD van Jamie moet dat wel lukken :).. Altijd leuker dan een boek

  Beantwoorden
 • Roosje

  Ik vind de pauze knop altijd zo handig, deze heb je niet in een boek, mooi de technieken afkijken.
  En ik ben fan van de Engelse tv koks, Gordon Ramsay en Hairy bikers

  Beantwoorden
 • denise

  Ik zou super graag willen koken voor mijn ouders en twee zusjes..! Met hulp van Jamie moet dat zeker goed komen..;)

  Beantwoorden
 • Michelle

  Mijn oma is de beste kok die ik ken, ik zou graag een lekkere (maar snelle!) maaltijd voor haar willen maken om haar te tonen dat ik heus niet verhonger wanneer ik op kamers ga wonen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *