Review: HelloFresh Kerstbox Deluxe

My Food Blog
Review: HelloFresh Kerstbox Deluxe

Gesponsord – Heb jij altijd veel kerststress? Misschien dat bij het woord kerst de stress nu al toeslaat? Dan is dit misschien echt iets voor jou! Ik kreeg van HelloFresh een HelloFresh Kerstbox Deluxe voor 6 personen die ik mocht uittesten. Ouders en schoonouders werden uitgenodigd als testpanel en wij gingen de uitdaging aan.

Unboxing

uitpakken hellofresh kerstbox

De dag voor het diner kreeg ik een grote box met 4 verschillende gangen. Elke gang zat in een aparte papieren ‘mand’. Ideaal, want zo hoef je niet meer zelf je producten bij elkaar te sprokkelen, maar weet je gewoon dat er 1 mandje is voor het dessert en 1 voor het voorgerecht bijvoorbeeld. In de receptkaarten staat een duidelijke omschrijving. Bovendien staan er tips bij hoe je je tafel versiert én zitten er menu/naamkaartjes bij! Aan de buitenkant kun je de plaatsen aangeven, aan de binnenkant lezen de gasten het menu. Hoe leuk is dat?

Tijdens het uitpakken viel me verder op dat het allemaal producten van topkwaliteit waren, veelal biologisch en zoveel mogelijk ook lokaal.

kersttafel

Menu HelloFresh kerstbox Deluxe

De ochtend van het diner begonnen we lekker op het gemakje en dat was de rest van de dag eigenlijk het tempo. Normaal zijn kerstdiners vaak een dag vol chaos en drukte, maar dit ging super relaxed eigenlijk waarbij we ook echt niet de hele dag in de keuken stonden. De timing staat op de receptkaarten goed aangegeven en er is rekening gehouden met het feit dat je gedurende het diner niet de hele avond in de keuken wil staan. Wat voor mij ook heel fijn was, was dat voor de gasten kwamen ik eigenlijk al mijn hele keuken kon opruimen en schoonmaken. We gingen dus lekker relaxed het diner in, perfect dus! Nu ben je vast benieuwd wat we precies aten? In de Deluxe  HelloFresh Kerstbox zaten 4 gangen die mooi op elkaar afgestemd waren, vlees, vis en vega. Alles kwam erin terug.

Voorgerecht

Peterseliewortelsoep met baguette

Tussengerecht

Crostini met makreelrilette

Hoofdgerecht

Hertenpeper uit de Schotse hooglanden met aardappelpuree, paddenstoelen en salade

Dessert

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

De chefs aan het werk

wijn bij het diner

Niet alledaags

Onze gasten, en wij trouwens ook, hebben ervan genoten! Het waren heerlijke gerechten die niet alledaags zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de peterseliewortelsoep? Dat is niet, zoals ik in eerste instantie dacht, peterselie en wortel, maar de wortel van de peterselieplant! En het langzaam gestoofde hert uit de Schotse Hooglanden. Oh en laten we de makreelrilette niet vergeten. Die maakte ik al weleens, maar niet op deze manier. Extra leuk om voor kerst uit te pakken met bijzondere gerechten vind ik altijd. Het was wel erg veel! Wij kregen het met z’n zessen niet op, dus hebben we nog een paar dagen restjes. Helemaal prima, want het was hartstikke lekker :-).

peterseliewortelsoep makreelrilette

Kortom, voor ons had de HelloFresh Kerstbox Deluxe de volgende voordelen:

  • Niet naar een drukke supermarkt op de dagen voor Kerst
  • Fijn dat je niet zelf hoeft na te denken over het samenstellen van het menu
  • Er is goed nagedacht over het van tevoren voorbereiden zodat je op de avond zelf weinig in de keuken hoeft te staan
  • Alles vers, zonder pakjes en zakjes
  • Veel groente ook!
  • Instructies zijn zeer goed, fijn dat er ook bij staat wat je op welk moment kunt doen
  • Leuke, originele gerechten
gezellig dineren met de HelloFresh kerstbox deluxe

Meer weten over de kerstboxen?

Ben je benieuwd geworden?  Op de site van HelloFresh kun je meer informatie vinden over de 4 HelloFresh Kerstboxen (Original, Deluxe, Veggie en Gourmet) en kun je ze ook meteen bestellen. Daarnaast is er een Wijnbox bij elk van de maaltijdboxen te verkrijgen zodat je bij elke gang een bijpassende wijn hebt.

De Kerstbox Original, Kerstbox Veggie en Kerstbox Deluxe zijn te bestellen van 5 november tot en met 17 december op www.hellofresh.nl en worden geleverd op zaterdag 23 of zondag 24 december. De Gourmetbox is te bestellen van 5 november tot en met 27 december en wordt geleverd tussen 2 en 31 december. Zo kun je dus vóór je kerstdiner al een keer een ‘testdrive’ maken en heb je alle stappen al een keer doorlopen. Je hoeft overigens geen lidmaatschap bij HelloFresh te hebben om de Kerstbox te bestellen.

De boxen zijn allemaal te verkrijgen voor 2, 3, 4, 5 of 6 personen, dus hoe groot of klein je gezelschap ook is, er is altijd een passende box!

Advertorial – i.s.m. HelloFresh

 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *