Bakken met Menno en mijn ontmoeting met Menno

Bakken met Menno en mijn ontmoeting met Menno
Menno de Koning

Een paar weken geleden vroeg Judith aan ons (haar gastbloggers) of wij zin hadden om naar een persevent te willen gaan. Nu ging dit persevent over Menno de Koning, de winnaar van Heel Holland Bakt, die zijn bak boek BAKKEN MET MENNO ! presenteerde. Nu had ik hier wel oren naar, dit soort events staat altijd bomvol leuke dingen en gezelligheden.

De boekpresentatie werd gehouden bij Betty Blue in het centrum van Amsterdam. Zoals gewoonlijk was ik aan de vroege kant ondanks dat ik het gevoel had dat ik te laat zou komen. Maar daar aan gekomen was Betty Blue helemaal omgetoverd. Overal zag je Menno`s boek staan, foto`s van Menno en natuurlijk Menno zelf ook. En natuurlijk niet te vergeten: de hele zaak rook naar de lekkere geuren van zijn baksels en taarten.

Je kon je ook op geven om Menno te kunnen interviewen, helaas heb ik dit niet gedaan ik was te zenuwachtig om dit te doen (sorry). Maar de jonge dame waar ik mee in gesprek ben geraakt die heeft wel met Menno gesproken (thanks Maren Verbunt!) voor de informatie die ik heb mee kunnen snoepen.

Menno is een spontane en gezellige man, zoals die op tv overkomt komt die ook over als je hem live spreekt. Hij spreekt vol passie over zijn boek Bakken met Menno. De recepten die in zijn boek zitten hebben een Amerikaanse invloed. Hij is persoonlijk namelijk helemaal gek van comic Books en Fantasy Games. Dit zag je ook aan de taart waar hij Heel Holland Bakt mee heeft gewonnen, de “Captain America taart”.

Zijn eigen favoriete taarten, dat zijn er teveel om op te noemen . Maar waar zijn voorkeur naar gaat zijn de OVER DE TOP Amerikaanse taarten. Ze zijn dan ook goed vertegenwoordigd in zijn boek, om er een paar op te noemen: chocolade pindakaastaart, red velvet cake( deze taart staat op mijn persoonlijke lijstje om te maken) en natuurlijk de American Apple Pie.

Over zijn boek kan ik eigenlijk weinig slechts vertellen, het zijn leuke en goeie recepten. Het uiterlijk van het boek is leuk speel vol en de Amerikaanse sfeer zie je door het hele boek verschijnen. Maar ook de kiekjes die gemaakt zijn van Menno zie je hem ook echt in zijn element zijn. Zeer leuk om naar te kijken en geeft het boek zijn extra persoonlijke tint.

havermoutkoekjes Menno

Nu kon ik het ook niet laten om een recept van hem te maken, ik heb daarom thuis het recept Havermout koekjes gemaakt. Het recept was simpel uitgelegd en de koekjes smaakte heerlijk. Ze waren krokant van buiten en lekker zacht van binnen, kortom het perfecte koekje.

Dus wat kan ik zeggen? Nou, dit het boek ligt vanaf 2 februari in de winkels. Bekijk het zelf, ik vind het een super boek om te hebben tussen je bakboeken.

Groetjes, Devon Velders

Bakken met Menno

Mijn naam is Devon en ik ben chef-kok. Van kinds af aan ben ik altijd al bezig geweest met koken, van appelflappen tot lekkere pasta`s. Zo ben ik uiteindelijk in de horeca terecht gekomen. Op mijn dertiende had ik mijn eerste baantje in een restaurant als afwas jongen, waar ik al snel voorgerechten en sauzen mocht maken. Daar is het allemaal veel serieuzer geworden. Ik bespreek op My Foodblog gerechten, technieken en nieuwe ingrediënten. Zo hoop ik jullie te kunnen helpen in het zoeken naar nieuwe en leuke creatieve gerechten, waar iedereen van zal smullen. Groetjes, Devon Velders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *