Chocoladetaart van de Sint, voor de échte chocoladeliefhebber
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 12 personen
Ik wilde graag nog één Sinterklaasrecept met jullie delen. Deze is te lekker om voor mezelf te houden! De taart kun je makkelijk ook nog donderdagavond maken, want het is weinig werk. Een makkelijk recept met een groots resultaat. De taart is namelijk superchocoladerig en zacht. Met een speculaasbodem en pepernoten bovenop is 'ie helemaal 'Sinterklaas-proof'.
Chocoladetaart van de Sint, voor de échte chocoladeliefhebber
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Vulling:
- 6 eieren
- 100 g boter
- 100 g kristalsuiker
- 50 g cacao
- 200 g goede pure chocolade in stukjes
- Bodem:
- 150 g speculaas
- 75 g boter
- Garnerning:
- 50 g chocolade
- 10 pepernoten
- cacao
Benodigdheden
bakblik 24 cm diameter, ingevet zeef optioneel: handmixer optioneel: keukenmachineInstructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt de boter en meng dit door de kruimels heen. Verdeel het mengsel over de bodem van het bakblik en druk goed aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Klop met een garde of handmixer de eieren en suiker gedurende 4 minuten tot een dik, schuimend geheel.
- Verwarm in de magnetron de chocolade en de boter. Doe dit telkens maximaal 1 minuut waarna je het er even uithaalt en met een metalen lepen doorroert. Het zou na 2-3 minuten compleet gesmolten moeten zijn.
- Doe het chocolademengsel en de cacao bij de eieren en meng goed door.
- Pak het bakblik met de speculaasbodem uit de koelkast en vul deze met de chocoladevulling. Bak gedurende ongeveer 17-20 minuten. De binnenkant zal niet helemaal hard worden, maar blijft juist een beetje zacht als een 'lava cake'.
- Smelt 50 g chocolade in de magnetron, dit is je 'lijm'. Doop de achterkant van de pepernoten hierin en plak ze vast op de taart. Bestrooi met cacao dat je in een zeef doet. Door er zachtjes tegenaan te tikken komt de cacao gedoseerd op je taart.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 351 | Calorieën uit vetten 222 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 26g, Waarvan | 40% | |
Verzadigde vetzuren 14g | 70% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hmmm….klinkt goed. Kan hij ook ingevroren worden?
Hi Thirza, excuus voor mijn late atwoord, ik had je berichtje nog niet eerder gezien! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je hem gewoon kunt invriezen!