Burger Bar

Burger Bar
burger bar

Hoe ziet voor jou de perfecte burger eruit? De Burger Bar maakt het simpel: je kiest zelf een vleessoort op een broodje. Deze wordt standaard belegd met augurk, tomaat, sla en hun ‘signature’ saus. De rest bepaal je weer zelf. Dus wil je er bacon en blauwaderkaas op? Helemaal goed! Liever ui, een gebakken ei en champignons? Kan ook. Helemaal wat jij wil! Je betaalt voor de standaard burger een bepaald bedrag, voor elke topping betaal je extra.

Devon, Gaitri en ik gingen samen bij de Burger Bar in Utrecht eten. Gaitri biecht op dat ze eigenlijk nog nooit een fast food hamburger heeft gegeten. Weleens thuis gemaakt of in een restaurant, maar dit wordt haar eerste echte burger experience. Extra spannend dus!

We bestelden 3 burgers, of nouja, eigenlijk zeiden we: “doe maar wat.” We kregen:

  • Irish beef burger met bacon en blauwaderkaas
  • Black angus burger met cheddar en bacon
  • Wagyu beef burger, zonder opsmchmück

We begonnen met de Wagyu burger, gemaakt van vlees van gemasseerde koeien en volgens de chef hebben ze enkel bier te drinken gekregen. Dat geloven we dan maar. Hij heeft er voor gekozen om hier geen extra toppings op aan te brengen, omdat je hier echt het vlees moet proeven. Alledrie vinden we deze burger erg goed: mals en zacht. De Wagyu burger is onze favoriet als het op het vlees aankomt! Het valt ons meteen op dat de burgers qua structuur ook precies goed zijn, ze vallen in je mond lekker uit elkaar. Dan, door naar de Irish burger met bacon en blauwaderkaas. Ook lekker en mals, wel iets minder mals dan de Wagyu, maar dat is logisch. Wij zijn unaniem dat deze burger favoriet is qua smaakcombinatie. Dan hun bestlopende burger, de Black Angus. Lekker krokant van de buitenkant, het vlees zelf is iets droger. Kanttekening bij de cheddar en bacon op de burger is dat de cheddar een beetje wegvalt. Jammer!

burger bar

Onze top 3

1. Wagyu beef burger, zonder extra toppings
2. Irish beef burger met bacon en blauwaderkaas
3. Black angus met cheddar en bacon
De frietjes hier mag je overigens ook niet missen! Erg lekker en uiteraard huisgemaakt.

Pluspunten

+ Ook ‘s nachts open
+ Lekkere burger met een huisgemaakte saus
+ Toppings zelf uit te kiezen
+ Goede burgers voor weinig geld
+ In het centrum van Utrecht en 3 locaties in Amsterdam

Minpunten

– Geen keuze in type brood

Eindoordeel

Gaitri: “Heel leuk concept, dat je je burger helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen, door het type vlees eerst te kiezen en daarna de toppings die je lekker vindt. Het zou ook fijn zijn om uit meer soorten brood te kunnen kiezen.”

Devon: “Eindelijk een burger bar voor mannen én vrouwen  die van goed en kwalitatief vlees houden!”

Judith: “De Irish beef burger met augurk, blauwe kaas en bacon komt wel aardig dichtbij de perfecte burger!”

Burger Bar, Schoutenstraat 15, Utrecht / Kolksteeg 2, Amsterdam / Warmoesstraat 21, Amsterdam / Reguliersbreestraat 9, Amsterdam, www.burger-bar.nl

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.