Burger Club

  • Burger Club
  • Nieuwe Binnenweg 139A
  • Rotterdam
Burger Club
hamburger en frites

Hamburgerrestaurants zijn hot, heel hot. Als paddenstoelen schieten ze uit de grond. Op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam zit sinds 2 maanden de Burger Club van Nanet en Luis Ruiz. Dit Spaanse-Nederlanse echtpaar ruilde na ruim 10 jaar zonnig Mallorca in voor Rotterdam en begonnen een burger bar.

Burger Club hamburger

Van buiten valt de burger bar niet zo op en zit het enigszins verscholen. Eenmaal binnen is het een hele cleane, ongedwongen en frisse omgeving en worden we al snel welkom geheten door de eigenaresse. We bestellen sliders en de Burger Club hamburger. De sliders zijn perfect voor iedereen die niet kan kiezen. Het concept van de Burger Club is namelijk dat je eerst je vleessoort kiest en vervolgens je topping.

Als vlees kun je kiezen uit MRIJ-rundvlees (Maas, Rijn en IJsselmond), Wagyu-rundvlees (gemasseerde koeien) en Iberico varken. Bij de sliders krijg je 3 mini-hamburgers met van elk soort vlees 1. De Burger Club hamburger is een hardloper en bestaat uit vlees naar keuze (ik ging voor MRIJ), gekarameliseerde ui, tomaat, sla, bacon, cheddar, jalapeños chorizo, augurk en saus.

burger club sliders

Wat opvalt is de hoge kwaliteit van het vlees én het broodje. Het vlees is heerlijk mals en los. Het broodje is geen ‘piepschuim broodje’ zoals je die vaak krijgt, maar een lekkere, stevige, lichtzoete brioche. De sliders, omdat ze klein zijn, zijn iets minder ‘rare’ van binnen, maar je kunt wel meteen heel goed alle drie de vleessoorten vergelijken.

MRIJ

Jerome en ik zijn unaniem: het MRIJ-vlees is onze favoriet! Vol van smaak en een fijne structuur. De toppings op de BC hamburger vind ik overigens geweldig! Die jalepeños in combinatie met de cheddar, het zachte vlees en het zoete broodje: top! Waarin onderscheid de Burger Club zich nog meer van andere hamburgerrestaurants? Ze serveren 8 soorten Gin Tonic (hét drankje voor aankomende zomer!) en goede wijnen. Zoals Nanet zegt: “geen slobberwijnen”.

Het was voor haar een must om goede wijnen te serveren, omdat ze nog te vaak zag dat er goede burgers worden geserveerd bij restaurants met wijnen die onder de maat zijn. Oorspronkelijk wilden ze zich echt focussen op hamburgers en Gin Tonics, maar omdat die in Nederland nóg niet zo hip zijn als in Spanje, gingen ze ook voor goede wijnen.

menu

Pluspunten

+ Veel keuze
+ Lekker vlees
+ Lekker broodje
+ Goede wijnen
+ Voor de vegetariërs is er The Dutch Weed Burger
+ Lekkere frietjes, gebakken in olijfolie

Minpunten

– Moeilijk in de buurt te parkeren

Eindoordeel Burger Club

Hamburgerrestaurants zijn er veel, maar de Burger Club weet zich goed te onderscheiden. Door perfecte kwaliteit vlees, een heerlijk broodje en goede wijnen zetten ze zichzelf goed op de kaart. Laat je dus niet op een dwaalspoor zetten door de redelijk onopvallende buitenkant. Je kunt hier heerlijke burgers eten en goede wijntjes drinken!

20150203_BurgerClub_ (17)

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

4 reacties op “Burger Club

  • Emily van Kampent

    Wat toevallig! Ik zat net te bedenken wanneer ik een keer naar de Burger Club zou gaan. Ik wil daar graag eens een burger proberen. De burgertenten schieten uit de grond in Rotterdam (wat ik helemaal niet vervelend vind ;)) en het is wel heel leuk om dan het een en ander te kunnen vergelijken.

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Haha, wat toevallig! Ik kan je de Burger Club in ieder geval van harte aanbevelen. Ik vind die burger restaurants ook niet zo erg hoor, ik ben er wel fan van ;-).

      Beantwoorden
  • Laura - Dagelijkse hap

    Ziet er verrukkelijk uit :D Als ik in de buurt zou wonen, zou ik zeker daar eens eten!!
    dagelijksehap.blogspot.nl

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *