Can the Can

  • Can the Can
  • Praça do Comércio 82
  • Lissabon
Can the Can
  • 857 keer bekeken

Niet alleen de naam van een liedje, maar ook de naam van een restaurant in Lissabon. Je voelt het misschien al aankomen, maar centraal staan hier cans, oftewel blikjes. Die blikjes zijn echt een ding in Portugal. Een van de favorieten van de Portugezen is de sardine uit blik, maar je vindt hier nog veel meer ingeblikt.

Can the Can: alles met blik

Als je in Lissabon bent, zul je zien dat er zelfs winkels zijn die zich helemaal specialiseren in blikjes met etenswaren. Vaak prachtig verpakt. Can the Can heeft alles rondom de blikjes gebouwd.  Niet alles komt uit blik, maar wel een aantal dingen, zoals dus die de sardientjes. Verder vindt het blik bij Can the Can ook andere toepassingen: het dient bij sommige gerechten als kom waarin het wordt opgediend. Favoriet bij ons: gegrilde octopus op een bedje van spinazie.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *