Can the Can

  • Can the Can
  • Praça do Comércio 82
  • Lissabon
Can the Can

Niet alleen de naam van een liedje, maar ook de naam van een restaurant in Lissabon. Je voelt het misschien al aankomen, maar centraal staan hier cans, oftewel blikjes. Die blikjes zijn echt een ding in Portugal. Een van de favorieten van de Portugezen is de sardine uit blik, maar je vindt hier nog veel meer ingeblikt.

Can the Can: alles met blik

Als je in Lissabon bent, zul je zien dat er zelfs winkels zijn die zich helemaal specialiseren in blikjes met etenswaren. Vaak prachtig verpakt. Can the Can heeft alles rondom de blikjes gebouwd.  Niet alles komt uit blik, maar wel een aantal dingen, zoals dus die de sardientjes. Verder vindt het blik bij Can the Can ook andere toepassingen: het dient bij sommige gerechten als kom waarin het wordt opgediend. Favoriet bij ons: gegrilde octopus op een bedje van spinazie.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *