De Kersentuin

  • De Kersentuin
  • Dijsselhofplantsoen 7
  • Amsterdam
De Kersentuin

Laat je door Stefan van Sprang verrassen en neem er ook vooral de bijpassende wijnen bij.

De Kersentuin in Oud-Zuid was vroeger een begrip. Het was Joop Braakhekke’s ‘claim to fame’. Onder zijn leiding groeide het hotelrestaurant uit tot een succes en zat het volgens menigeen nét onder de ster. In de jaren erna gaat het minder met De Kersentuin en heeft het een stoffig imago.

Stefan van Sprang

Tijd om daar verandering in te brengen. Deze zomer werd Stefan van Sprang, tweesterren-chef van Aan de Poel, aangetrokken bij De Kersentuin om het restaurant nieuw leven in te blazen. Zijn ‘signature dishes’ staan hier op de kaart en wij waren uitgenodigd om dat te komen beleven.

De Kersentuin

Leuk om te vertellen is dat die avond Stefan er zelf ook was en hij heel erg toegankelijk was. Hij kwam lekker bij ons aan tafel zitten om even te kletsen en presenteerde een aantal van zijn signature dishes bij ons aan tafel. Het concept is dat het allemaal het formaat van een tussengerechtje heeft. De gerechten kosten tussen de € 15,- en € 20,-. Wij kregen 5 gangen, maar je kunt uiteraard helemaal zelf bepalen of je hier voor een klein hapje of een uitgebreid diner heen gaat.

Softshell crab

Bloody Mary

Wat opvalt is dat er aan de smaak van het gerecht zelf veel tijd wordt besteed, maar ook aan de opmaak. Elk gerecht komt op een bordje dat naadloos aansluit bij het gerecht zelf. Wat ook leuk is om te zien, is dat Stefan zich door werkelijk van alles laat inspireren. Onze gamba bijvoorbeeld, was geïnspireerd om een frikandel speciaal! Uiteraard krijg je niet echt een frikandel speciaal, maar toch herken ik er zeker elementen uit in het gerecht. Ook de ‘bloody Mary’ was geweldig: een saus geïnspireerd op de cocktail met daarbij een mooi stukje vlees.

Bloody Mary bij De Kersentuin

Bij elk van onze gangen kregen we een passend glas wijn. De dessertwijn, waar we beiden normaal niet van houden, was heerlijk en ook de andere wijnen waren goed afgestemd op het eten. Over het dessert gesproken trouwens, het dessert met chocolade is een absolute aanrader! Het lijkt een chocoladereep, maar als je eenmaal begint te eten, vind je allerlei verrassingen. Wat naast het eten en drinken ook fijn was, was de bediening: volgens de etiquette maar niet stijfjes. Precies goed!

Eindoordeel De Kersentuin

Voor een bijzondere gelegenheid is het heel fijn toeven bij De Kersentuin. Laat je door Stefan van Sprang verrassen en neem er ook vooral de bijpassende wijnen bij.

Team De Kersentuin

Pluspunten

Gerechtjes kosten tussen de € 15,- en € 20,- Mooie, originele gerechten Goede bediening Fijne ambiance voor bijvoorbeeld een romantisch diner

Minpunten

Betaald parkeren Als je voor een volledige maaltijd gaat (5 gerechtjes) is het redelijk prijzig
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *