DLC Restaurant: een bijzondere & eerlijke locatie

  • DLC Restaurant
  • Soesterweg 332
  • Amersfoort
DLC Restaurant: een bijzondere & eerlijke locatie

Lekker, lokaal eten bij een restaurant met een goed verhaal!

Een aantal weken geleden ging ik op foodtour door Amersfoort. Een van de laatste mooie herfstdagen van het jaar, was het prima toeven op de fiets! Onze eerste stop was DLC Restaurant die met recht tot myfoodblog.nl hotspot wordt gekroond. Niet alleen is het eten hier lekker, het is ook een locatie met een goed verhaal!

buiten bij DLC restaurant

Moestuin

Ten eerste komt bij DLC zoveel mogelijk lokaal. Ze hebben hun eigen kas en moestuin en wat ze niet zelf hebben, proberen ze wel in de buurt te halen. Die kas zorgt ervoor dat het een extra bijzondere locatie is. Veel sfeervoller dan je zou denken als je voormalige industrieterrein van de Wagenwerkplaats op komt lopen. In het restaurant zelf is het ook super sfeervol ingericht. Een beetje New England stijl (denk wit, hout, Vermont en Long Island) en dan kom ik meteen bij de tweede reden waarom DLC een locatie met een goed verhaal is.

DLC restaurant = zoveel mogelijk gerecycled

Alles bij DLC is zoveel mogelijk gerecycled. De kas is een oude kas uit het Westland. Het restaurant zelf zijn hergebruikte golfplaten en ook decoratie komt her en der vandaan. Het leuke is dat ondanks dat, het echt wel een eigen stijl heeft en totaal niet rommelig is. Dat alles netjes onderhouden blijft is mede te danken aan het feit dat DLC veel doet met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze bieden dagbesteding aan aan verschillende groepen jongeren die hier de tuin bijhouden, in de keuken staan of zorgen dat de kas er netjes bij blijft staan.

interieur DLC
Deze schattige uil is dus gemaakt van gebruikte materialen :-)

Oesterzwambitterbal

Naast de maatschappelijke betrokkenheid bij DLC, is het ook nog eens lekker eten daar! Wij kregen onder meer een oesterzwam bitterbal en een waanzinnig lekker hartige tartelette met zuurkool en taleggio kaas (terwijl ik dit type, loopt het water me weer even in de mond ;-)). Oorspronkelijk is DLC als pop-up restaurant geopend, maar als het terrein in 2018 een nieuwe bestemming krijgt, gaan ze gewoon elders in Amersfoort verder.

hartige tartelette

DLC Restaurant Amersfoort is geopend van donderdag tot en met zondag. Tevens is het als evenementenlocatie te huren.

Kende jij DLC al en wat vind je van hun initiatieven? Laat het weten in de comments!

welkom bij DLC restaurant
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “DLC Restaurant: een bijzondere & eerlijke locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *