Dumon chocolatier

  • Dumon chocolatier
  • Simon Stevinplein 1
  • Brugge
Dumon chocolatier

Al met al zeker een aanrader als je op zoek bent naar kwalitatief goede bonbons in verrassende smaken!

Ik geloof niet dat ik ooit zoveel chocolatiers bij elkaar heb gezien als in Brugge. Letterlijk op elke straathoek leek er één te zitten. Sterker nog, we hadden het idee dat elke straat in Brugge in ieder geval de volgende 2 elementen heeft: een boekwinkel en een chocolatier.Nu is het natuurlijk dé stad van de chocolade, dus wellicht niet heel gek ;-).

Dumon chocolatier volgens locals

Er zijn heel veel ketens en af en toe ook onafhankelijke winkels. Maar waar moet je nu dan zijn voor goede chocolade? Wij hadden ook geen idee en besloten het dus maar aan locals te vragen. We werden gewezen op Dumon chocolatier. De bonbons hier worden in een atelier in de buurt van Brugge gemaakt.

Kleine keten

Redelijk kleinschalig, want het is slechts een hele kleine keten met een paar vestigingen in en rond Brugge en twee in het buitenland. De keuze was er reuze, dus we gingen voor een 20-tal bonbons. Voor een doos à 20 bonbons ben je ca. € 10,- kwijt. De vullingen variëren van een praline tot bosvruchten en van thee tot aan tonka bonen.

Smaak van de maand

Onze favoriet was de ‘smaak van de maand’, chocolade uit Peru met een vulling van hele pure ganache. Praline is niet aan ons besteed, omdat we meer van de hele bittere chocolade zijn, dus deze klassieker sloegen we over, maar we gingen wel voor onder andere pistache, thee en gember. Naast de smaak van de maand was ook de bonbon met tonka vulling een aanrader!

Bonbon aanrader

Eigenlijk was vrijwel ons hele doosje een aanrader. Er was er 1 die wel voor verbetering vatbaar is: de bonbon met pistache smaak. Helaas was de smaak van amandel aroma overheersend, erg jammer. Klein puntje van kritiek dus, maar al met al zeker een aanrader als je op zoek bent naar kwalitatief goede bonbons in verrassende smaken!

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Dumon chocolatier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *